68 mladih na turnirju severovzhodne regije

Tekme za Pokal Slovenije odigrane v ponedeljek

Filip Matko Ficko, sreda, 30. november 2016 ob 12:47
Igrišče 3. odprtega turnirja SV regije za mladino

Igrišče 3. odprtega turnirja SV regije za mladino

V nedeljo, 27. novembra, je potekal v Ravnah na Koroškem 3. odprti turnir severovzhodne regije za mladino. V štirih kvalitetnih skupinah je bilo prijavljenih 68 igralk in igralcev iz 10 klubov severovzhodne Slovenije. Na turnirju so igrali tudi pomurski klubi NTK Sobota, NTK Kema in NTK Ljutomer.

Med najboljšimi v prvi skupini je zmagal domačin Aljaž Godec (Fužinar), Nuša Vogrinčič je osvojila 7., Jure Smodiš 8. mesto in Ana Kovačec (vsi Kema) 14. mesto. Anamarija Horvat (Sobota), zmagovalka druge skupine na prvem turnirju, je bila med najboljšimi 15. V drugi skupini je zmagal Jan Lipič (Kema), Tjaša Dervarič (doma iz Radenec) je osvojila 3. in Eva Grabnar 4. mesto (obe Sobota). Blažka Harkai (Kema) je osvojila 9. mesto v drugi skupini in Rok Kapun (Ljutomer) 12. mesto. V tretji kakovostni skupini je zmagala Kiara Šegula (Ptuj). Eva Horvat (Sobota), zmagovalka 4. skupine na drugem turnirju, je tokrat osvojila 9. mesto v tretji skupini. V četrti kvalitetni skupini je zmagal Jaka Koren (Velenje), Anže Markarb (Ljutomer) je osvojil 12. mesto, Blaž Sukič je bil prvič na nekem tekmovanju in osvojil 13. ter Luka Šantavec (oba Sobota) 18. mesto. Prvič je na turnirju zaigrala tudi Živa Dodgar (Kema) in bila 20. v četrti skupini.

V ponedeljek, 28. novembra, sta NTK Kema in NTK Sobota odigrali četrtfinalni tekmi za slovenski pokal. Varovanci trenerja Štefana Kovača so prepričljivo s 5 : 1 zmagali v Preboldu, z zadnje uvrščeno na trenutni lestvici v II. slovenski namiznoteniški ligi, ekipo Prebolda, ki pa so v osmini finala bili boljši od Vesne iz Zaloga. Kema je v osmini finala bila boljša od konkurenta za državni naslov, ekipe Fužinarja z rezultatom 5 : 2. Proti Fužinarju sta dvakrat zmagala Bojan Ropoša in Dominik Škraban ter enkrat Tomaž Pelcar, za Fužinar je dvakrat zmagal Prekmurec Mitja Horvat. V Preboldu Bojanu Ropoši ni bilo potrebno igrati, saj sta Dominik Škraban in Tomaž Pelcar z dvema zmagama in Luka Norčič z eno zmago bili prepričljivi in se uvrstili na finalni turnir, ki bo 17. decembra letos. Na finalni turnir se je uvrstila tudi ekipa Sobote. Izkoristili so ugoden žreb, kjer ni nosilcev in so se izognili prvoligaškim klubom ter po zmagi na Muti v osmini finala s 5 : 1 (dvakrat sta zmagala Tomaž Roudi in Damjan Zelko, eno je dodal Dominik Maček) odigrali še proti ekipi Rakeka, ki so trenutno na tretjem mestu v II. slovenski namiznoteniški ligi in se borijo za preboj med najboljše. Trikrat je zmagal Damjan Zelko, dvakrat Tomaž Roudi, v ekipi je bil še Igor Vinčec, ki je bil tudi vodja ekipe. Kje bo finalni turnir, bo znan po odločitvi komisije po oddanih vlogah udeležencev polfinalistov slovenskega pokala za sezono 2016/17. Pri članicah so se na finalni turnir že uvrstile članice NTK Kema, članice Sobote pa čaka 8. decembra še tekma četrtfinala proti favorizirani ekipi Mengeša.

Po podatkih Mitje Županeka zapisal Filip Matko Ficko


Več v Šport