1. adventna nedelja in praznovanje 25 let Karitas župnije Ljutomer

Nedelja 1. adventa je bila posvečena tudi 25. letnici župnijske Karitas Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 1. december 2016 ob 10:42
25 let Karitas župnije Ljutomer

25 let Karitas župnije Ljutomer

V nedeljo, 27. novembra, so tudi verniki ljutomerske župnije, obeležili 1. adventno nedeljo kot poseben dan, ko so k mašnemu blagoslovu lahko prinesli adventne venčke in tako prižgali prvo svečko.

Po vseh svetih mašah so jim bili v prezbiteriju na voljo tudi številni prečudoviti adventni venčki, ki so jih ponujale pridne članice Karitas. Vsi venčki so nastali z veliko ljubezni in ustvarjalnosti v prejšnjem tednu na adventnih delavnicah pletenja venčkov. Z mislijo, da lahko z nakupom enega samega venčka nekomu pomagamo, so številni verniki blagoslovljene venčke ponesli v svoje domove in ustvarili čudovito praznično vzdušje. Pri vseh nedeljskih svetih mašah pa so lahko prisluhnili tudi posebni pridigi, s katero jim je globoko v srca vtisnil pripoved o svojem propadlem življenju in ponovnem preporodu s pomočjo vere, ozdravljeni narkoman, ki jim je predstavil tudi novo knjigo iz njegove zbirke.

Nedelja 1. adventa je bila posvečena tudi 25. letnici župnijske Karitas Ljutomer, zato so se na to prav posebno jubilejno obletnico vsi skupaj po končani deseti sveti maši, zbrali na dvorišču župnišča, kjer je najprej nekaj besed spregovorila tajnica župnijske Karitas, Marija Pušenjak, pozdravil jih je tudi predsednik župnijske Karitas, župnik in dekan Andrej Zrim ter ustanovitelj župnijske Karitas, msgr. Izidor Veleberi, ki je leta 1991 uresničil idejno zasnovo, ki še danes z vso svojo požrtvovalnostjo deluje in pomaga ljudem v ljutomerski župniji.

Nekaj čudovitih pesmi je zapel tudi oktet Arion, katerega umetniške vajeti je leta 2014 prevzel Vito Žerdin.

Po krajšem kulturnem programu je sledila obilna pogostitev, za katero so poskrbele aktivne članice ljutomerske in sosednjih župnijskih Karitas.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje