Končuje se prvi del ligaškega DP

Prva Krka gostuje pri drugi Kemi

Prlekija-on.net, sobota, 3. december 2016 ob 11:23
Nepremagljivi Uroš Slatinšek bo odigral osrednjo vlogo tudi na derbiju v Puconcih

Nepremagljivi Uroš Slatinšek bo odigral osrednjo vlogo tudi na derbiju v Puconcih

Ta konec tedna, natančneje prvo soboto v letošnjem decembru, se bo končal prvi del ligaškega tekmovanja v vseh slovenskih namiznoteniških ligah. In v 9. krogu bo v prvem planu prva moška liga, kajti medtem ko je jesenska prvakinja (Muta) pri dekletih že znana, bosta najboljši slovenski ekipi v zadnjih letih, Krka in Kema, o tem odločala v medsebojnem spopadu. Res je, da sta pred zadnjim krogom obe ekipi z maksimalnim številom točk, po sobotnih dvobojih pa bo povsem drugače. In glede na trenutno formo posameznih igralcev je bolj verjetno, da bo zmaga pripadla Krki, ki že pred tekmo vodi 3:0, saj Kema trenutno nima igralca, ki bi lahko premagal Uroša Slatinška. Tudi Tilen Cvetko, Peter Hribar, Tilen Novak in Neven Karković igrajo odlično, tako da bi bilo presenečanje, če zmaga ne bi pripadla aktualnim državnim prvakom. Na drugi strani pa je predvsem zaskrbljujoča slaba forma prvega igralca Keme, Bojana Ropoša. Dominik Škraban, Tomaž Pelcar in Luka Norčič sicer igrajo v dobri formi, a kljub temu je težko verjeti, da bi gostitelji lahko slavili. V vsakem primeru pa ljubitelji bele žogica v Prekmurju lahko pričakujejo zanimivo in kakovostno tekmo.

Ostale tekme zadnjega jesenskega kroga bodo v senci velikega derbija, a tudi boj za 3. mesto bo sila zanimiv. Izmed treh kandidatov, bo najtežje delo imela ekipa Arrigonija, ki v Izoli gosti Soboto. Gostitelji so sicer v rahli prednosti, a ne smemo prezreti, da tudi tukaj gostje "že vodijo" 3:0, kajti težko je verjeti, da bi kateri izolski mladec lahko premagal Tomaža Roudija. Zato je kljub vsemu tdfi na primorsko – prekmurskem derbiju vse možno. Bistveno lažje delo kot Izolčane, čaka v boju za 3. mesto ekipi ŽNTK Maribor in Fužinar Interdiskont. Mariborčani gostijo izkušeno ekipo Mengša, a če bodo gostitelji kompletni z Maticem Slodejem, Danilom Piljkom in Matevžem Črepnjakom, potem zmaga Mariborčanov ni vprašljiva. Še lažje delo pa imajo Korošci, ki gostijo skromno ekipo Olimpija, katera edina v ligi nima niti ene same točke. In tako bo tudi po zadnjem krogu. Zanimivo pa bo na ljubljanskem spopadu med Ilirijo in Kajuh Slovanom, kjer bo zmagovalna ekipa zapustila predzadnje mesto na lestvici. Nekoliko bližje zmagi so igralci s Kodeljevega, a potrebno bo zaigrati nas vso moč na vsaki posamezni tekmi.

Ženske so že prejšnji teden, ko je Muta prepričljivo premagala Arrigoni, odločile o naslovu jesenskih prvakinj, kar je pričakovano pripadlo aktualnim državnim prvakinjam s Koroške. Zala in Nika Veronik ter Vesna Rojko tokrat potujejo na prijeten izlet v Prekmurje, kajti ekipa puconske Keme nima nobenih možnosti, da bi osvojila kakšno točko. Na drugem mestu bo gotovo ostala ekipa izolskega Arrigonija, ki tokrat gosti skromno ekipo Jesenic. Gorenjke še nimajo niti ene same točke in tudi po tej tekmi bo tako, kajti Primorke so izrazite favoritke in vse razen njihove prepričljive zmage, bi bilo veliko presenečanje. Bistveno bolj izenačeno in negotovo bo na dveh preostalih tekmah, kjer se vse štiri ekipe potegujejo za uvrstitev med 3. in 6. mestom. Na tekmah v Logatcu in Zalogu je torej vse možno, a nekoliko več možnosti imata obe domači ekipi. Vesna bi morala imeti lažje delo kot Notranjke, kajti igralke Kajuh Slovana skorajda zanesljivo ne morejo še enkrat presenetiti, kot so pred tednom dni premagale ekipo Logatca. Ivana Zera in Kristina Rahotin si gotovo ne bosta privoščili neprijetno presenečanje. Nekoliko težje delo bo čaka Notranjke, ki pa so kljub vsemu v prednosti proti gostjam z Goriške.

Pari 9. kroga v I. SNTL, moški (sobota, 3.12. ob 17,00): Kema Puconci – Krka, ŽNTK Maribor – Mengeš, Arrigoni Izola – Sobota, Fužinar Interdiskont – Olimpija, Ilirija – Kajuh Slovan.

Pari 9. kroga v I. SNTL, ženske (petek, 2.12. ob 17,00): Kema Puconci – Muta, sobota, 3.12. ob 17,00: Arrigoni Izola – Jesenice, Logatec – Letrika, Vesna Zalog – Kajuh Slovan, prosta je ekipa Ptuja.

Pari 5. kroga v II. SNTL, moški (sobota, 3.11. ob 10,00): Vesna Zalog – Savinja, Ptuj – PPK Rakek, Prebold – Melamin Kočevje, Fužinar Interdiskont – Križe, Muta – Logatec, ob 16,00: Ptuj – Melamin Kočevje, Prebold – PPK Rakek, Fužinar Interdiskont – Logatec, Muta – Križe.

Pari 3. kroga v II. SNTL, ženske (sobota, 3.12. ob 10,00): Cirkovce – Sobota, že odigrano: Fužinar Interdiskont – Preserje 1:5, Fužinar Interdiskont – Ljubljana 5:1.

Pari 4. kroga v III. SNTL, moški (sobota, 3.12. ob 10,00): Kajuh Slovan II – Gorica, Tempo Velenje – Krka II, Cornilleau Mengeš – Metlika, ob 16,00: Royal Beach Škofja Loka – Gorica, Tempo Velenje – Metlika, Cornilleau Mengeš – Krka II.


Več v Šport