Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni

Lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Prlekija-on.net, nedelja, 4. december 2016 ob 16:19
Sejem rabljene smučarske opreme

Sejem rabljene smučarske opreme

Podobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je po lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Dokler lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal "vse tja do maja", pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli "sejmi rabljene smučarske opreme", katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

In kljub temu, da še prvemu letošnjemu snegu, vsaj ko gre za Pomurje, ni ne duha ne sluha, so organizatorji tokratnega sejma rabljene smučarske opreme v Gornji Radgoni bili prijetno presenečeni nad obiskom, tako ponudnikov, kot iskalcev opreme. Po splošnem prepričanju je sejem obiskalo najmanj 500 ljudi, ki so kar veliko tržili. Prodaja je bila sila uspešna, čemu so z odličnimi rezultati pripomogli tudi naši smučarji, zlasti Ilka Štuhec v ZDA. Kakorkoli že, čeprav na tem območju ni veliko možnosti za smuko, se je pri SK Radgona in sploh na radgonskem območju, znova potrdilo, da je zanimanje za smučanje tudi na tem območju izjemno veliko. Tokrat je svojo smučarsko opremo v Gornji Radgoni ponujalo več deset ljudi, ne le domačinov, temveč tudi iz Maribora, cele Štajerske, Prekmurja ipd., več sto kosov smuči, čevljev, smučarskih palic, pancerjev, kombinezonov ali česa drugega potrebnega za smučanje oz. zimske športe in rekreacijo, pa je zamenjalo lastnika. Posebej iskana je bila oprema za otroke, kajti poleg smučarskih tečajev za otroke, imajo sedaj otroci tudi smučarsko šolo v naravi. Cene, katere so organizatorji določili komisijsko pa so se gibale med 20 in 80 odstotki v primerjavi z enakim novim artiklom. Vsekakor so obiskovalci bili deležni tudi nasvetov glede opreme, smučanja ipd. Ob tem je bilo na sejmu tudi veliko tistih, ki so tja prišli samo na sprehod in ogled, ter pogovor z znanci in prijatelji.

Zato v SK Radgona ocenjujejo, da je bil obisk odličen, še zlasti ob dejstvu, da v zadnjih letih pogosto primanjkuje snega in tudi žepi državljanov so vedno bolj prazni. Zlasti pred decembrskimi prazniki, in ob gospodarski krizi. Sicer pa, kot smo slišali pri SK Radgona, bo njihov klub tudi v letošnji zimi organiziral tedenski tečaj smučanja (Kope, v času zimskih počitnic), za kar so na sejmu zbirali prijave. In že so sprejeli skoraj vseh 100 možnih prijav, enako so pobirali tudi članarino, klepetali, izmenjevali izkušnje, nazdravili praznikom…


Več v Družabno