Otroci s posebnimi potrebami uprizorili čudovit praznični večer

Ob tem so se marsikomu orosile oči, prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni za nakup didaktičnih pripomočkov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. december 2016 ob 11:39
Čudovit praznični večer v Gornji Radgoni

Čudovit praznični večer v Gornji Radgoni

Kot je znano, že nekaj zadnjih let, v okviru ene največjih pomurskih osnovnih šol, tiste v Gornji Radgoni, deluje tudi podružnična šola, dr. Janka Šlebingerja, ki je pred tem, kot šola s prilagojenim programom, delovala samostojno. Prav letos je omenjena šola obeležila lep jubilej, 60. letnico obstoja in delovanja, njena samostojnost pa je ostala tudi po preselitvi pod okrilje OŠ Gornja Radgona. Otrok je v šoli s prilagojenim programom vedno manj, a kljub temu jim nudijo vse potrebno, da se ne bi čutili odrinjeni. Sami otroci pa, s pomočjo svojih učiteljev in mentorjev potrjujejo, da so tudi oni zmožni narediti marsikaj. V to so se ob začetku prazničnega decembra prepričale množice obiskovalcev, ki so v avli radgonskega hrama učenosti, spremljali enkratno dobrodelno prireditev, katero so, s pomočjo svojih pedagogov uprizorili otroci iz šole s prilagojenim programom.

Marsikomu izmed obiskovalcev, tudi ravnatelju OŠ Gornja Radgona, Dušanu Zagorcu, ki je nastopajoče in obiskovalce pozdravil na začetku in koncu prireditve, so se orosile oči. Mnogi niti verjeti niso mogli, da so otroci s posebnimi potrebami sposobni pripraviti in uprizoriti takšno zimsko in praznično zgodbo, ki nas je popeljala v veseli december, mesec obdarovanj in lepih zgodb. Celotna zgodba, katero je spremljala mirna klavirska glasba, se je vrtela okrog zimskega večera in božičnega praznovanja. "Božič je bil. Božični večer v malem mestu. Ena samcata cestna svetilka je žarela v gostem mraku. Vsi meščani so se zbrali v cerkvi. Bil je tako hud mraz, da so ledeneli celo sneženi možje", je uvodoma dejala princeska Karmen. Trije sneženi možje: Matej Z., Matej H. iIn Dušan, so lahko samo pritrdili, da je presneto mrzlo. Dušanu je celo s korenčka visela ledena sveča in prav butasto je bila videti...

Za enkratno sceno z mostičem čez potok, je poskrbela ekipa z likovnico Danijelo na čelu, ples in petje otrok je na kitari spremljala glasbenica Sanja Sovec. Ob vseh pedagoških delavcih, ki so imeli svoje zadolžitve, so osrednje dogajanje prenesli otroci. Ob štirih "ta glavnih", princeski in sneženim možem, so svoje prispevali tudi: Sergej, Nina, Amadej, Aljoša, Matevž, Alja, Manuela, Karolina, Laura, Alen..., vsi so se dejansko potrudili in tudi sami so bili zelo veseli, da jim je uspelo navdušiti množice obiskovalcev.

Še pred zadnjim skupinskim plesom, je zelo čustveno spregovorila tudi vodja Podružnične šole, Sandra Sep, ki je tudi spustila kar nekaj solz radosti. Predvsem se je zahvalila otrokom, ki so se dejansko izkazali, ter vsem, ki so pomagali pripraviti in uprizoriti eno takšno zgodbo. Tudi obiskovalcem se je zahvalila za obisk in prostovoljni prispevek, saj je šlo za dobrodelno prireditev. Zbrane cekine pa bodo namenili za nakup didaktičnih pripomočkov.


Več v Kultura in izobraževanje