Ambroževa maša pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Z branjem beril so pri maši sodelovali tudi čebelarji in čebelarke

Branko Košti, torek, 6. december 2016 ob 20:14
Ambroževa maša pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Ambroževa maša pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Čebelarke in čebelarji čebelarskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, so se ob godu sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev, množično zbrali pri sveti maši, posvečeno njihovemu zavetniku.

Mašo je v farni cerkvi na oltarju, okrašenem s čebeljimi pridelki in izdelki, 4. decembra daroval župnik Boštjan Ošlaj ob pomoči duhovnega pomočnika Mirka Rakovnika. V pridigi je župnik, ob pogledu na polno cerkev, čebelarje in ostale vernike, v prispodobi primerjal s čebelicami, ki so napolnile cerkev in se udeležili darovanja Ambroževe svete maše. Spregovoril je o sv. Ambrožu kot zavetniku čebelarjev, pridigo pa končal z besedami: »Naj vam čebelarjem zaželim, da boste z božjo in njegovo pomočjo imeli uspehe pri čebelarjenju«.

Sedanji predsednik ČD Sv. Jurij Vlado Žinkovič se je župniku in njegovemu pomočniku zahvalil za darovano sv. mašo in mu izročil košarico s čebeljimi pridelki, njegov dolgoletni predhodnik Branko Gerlica pa je župniku podaril tradicionalno darilo – veliko velikonočno svečo.

Že pred mašo, še posebej pa po njej, je bilo živahno tudi pred cerkvijo, kjer so čebelarji ponujali medene dobrote v trdnem in tekočem stanju, ob koncu pa sta vse čebelarje z bogračem pogostila nova člana društva Franc Grošelj in njegova žena Vida, katera sta se priselila iz Litije.


Več v Kultura in izobraževanje