Dobro obiskan rokodelski Miklavžev sejem v Murski Soboti

Miklavžev sejem - Miklošovo senje v Murski Soboti

Jože Žerdin, torek, 6. december 2016 ob 13:31
Miklavžev sejem v Murski Soboti

Miklavžev sejem v Murski Soboti

Ob godu svetega Nikolaja je bilo v torek, 6. decembra, v središču pomurske prestolnice mesta Murska Sobota zelo živahno, kajti potekal je tradicionalni Miklavžev sejem, ki ga je pripravila Komunala Murska Sobota. Tako so ta dan na sejem prišli obiskovalci iz levega in desnega brega reke Mure in iz drugih krajev Slovenije in tujine.

Sejem je že tradicionalni v Murski Soboti, kjer se srečajo prijatelji in znanci. Bogata ponudba stojnic je bila več kot nalašč vabljiva za kupce, pri čemer so prodajalci ponujali - tudi z barantanjem najrazličnejše izdelke. Ena od ulic je bila samo rokodelska ponudba z metlami in drugimi izdelki iz lesa in drugega naravnega materiala. Veliko je bilo tudi medu, medenih izdelkov, suhega sadja, mesnin… skratka vsak je lahko ta dan na Miklavževem sejmu našel kaj za sebe, kajti približujejo se prazniki in za obdarovanje bodo izdelki iz sejma še kako dobrodošli.

Sicer pa je sveti Nikolaj zavetnik soboške stolne župnije in mesta Murska Sobota, zato je bila v stolnici v čast svetemu Nikolaju darovana sveta maša, ki jo je daroval salezijanski duhovnik Tone Ciglar. Za popestritev Miklavževega sejma je poskrbel pihalni orkester Murska Sobota in otroški zborček vrtca Lavra. Predvsem najmlajši, ki so skupaj s starši prišli na sejem so pričakovali svetega Miklavža, ki je skupaj z angelčki in parklji prišel na sejem in obdaril pridne otroke z bogatimi darili.


Več v Družabno