Kdor poje, rad ostaja mlad

Decembrske karaoke v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sreda, 7. december 2016 ob 09:27
Vsi trije dobri možje decembra »na kupu«, foto: Marija Erveš

Vsi trije dobri možje decembra »na kupu«, foto: Marija Erveš

»Nikoli ni prepozno, da v življenju narediš to, kar si želiš. So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Danes smo spet skupaj, da to urico preživimo skupaj v veseli družbi ob pevcih z dobro voljo, saj, kdor poje, rad ostaja mlad.« To so bile uvodne besede gospodinje Mojce Kumlanc iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki skupaj z Majo Zamuda ter glasbenim tehnikom Borisom Behekom zelo uspešno vodi zelo priljubljeno zabavno prireditev karaoke. Prebrala jih je v veliki DOSOR-jevi restavraciji številnim zbranim v ponedeljek, 5. decembra popoldne.

Njenim besedam pa so sledili nastopi stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, tam zaposlenih, kakor tudi zunanjih obiskovalcev. Najprej je »Božično pesem« skupine Pop Design zapel zborček, sestavljen iz stanovalk in stanovalcev ter zaposlenih v prvem nadstropju DOSOR-ja. Osnovnošolki, sestrici Čolnik, Lana in Žana, sta zapeli otroško pesmico »Delamo snežaka«, a spodaj podpisani jima je sledil s pesmijo Tomislava Ivčića »Ostavi suze na jastuku«. Jože Farkaš, ki igra tudi pri radenskih Drotmantraših, je ob spremljavi na kitari zapel božično pesem »Ko dete se rodi«. Brez glasbene spremljave, a capela, je bosansko narodno zapel stanovalec Esad Džehferović, ki mu je sledila zelo zanimiva pevska skupina. To so bili zaposleni iz DOSOR-jeve kuhinje: ob igranju harmonike Melite Rauter sta pesem skupine Čuki »Daj mi poljub« zapeli kuharici Maja Zamuda in Suzana Huber, ob njiju pa še šef kuhinje Marko. Enako kot stanovalec Esad, brez glasbene spremljave, je zapela tudi stanovalka Ema Matijevič in sicer pesem »Tandenbau«, ki ji je s pesmijo Alfija Nipiča »Silvestrski poljub« sledil stanovalec Branko Ločnikar. Delovna terapevtka Andreja ČukSinghateh je požela krepek aplavz za odpeto pesem Edith Piaf v francoščini »Ničesar ne obžalujem«. V duetu sta pesmico »Bela snežinka« zapeli Martina Farkaš in Andreja Lenartič, za njima pa so v zborčku zapeli vsi nastopajoči »Jingle bells« skupine Bepop.

Za zaključek decembrskih karaok so številno občinstvo in nastopajoče obiskali kar trije dobri decembrski možje skupaj (Miklavž, Božiček in dedek Mraz), ki so nastopajočim razdelili tudi priložnostna darilca.


Več v Kultura in izobraževanje