Štajerski Brendi tokrat prepeva o narobe svetu

Narobe svet, nova skladbica Štajerskega Brendija

Prlekija-on.net, četrtek, 8. december 2016 ob 08:13
Štajerski Brendi

Štajerski Brendi

Vsak dan hodimo po nakupih osnovnih živil, ki so vsak dan dražja, čeprav nam jih ponujajo po akcijskih cenah! Nekateri kupujejo preveč, zapravljajo denar za stvari, ki jih sploh ne potrebujejo, razmetavajo za luksus, spet drugi pa nimajo za osnovno preživetje, svojim otrokom ne morejo privoščiti najnujnejšega. Sodišča zapirajo »kurje« tatove, veliki tatovi pa se mirno sprehajajo na prostosti in se nam smejejo... Vam je to samoumevno? Ne, ni! To je NAROBE SVET!

Prav o tej tematiki je pretekle dneve in noči globoko razmišljal tudi Štajerski Brendi, saj je v novi skladbi med drugim zapisal: »Siromak ukrade košček kruha, ga takoj v zapor postavijo, a kdor ukradel pol je države, še naprej se sladko vsem smeji....«.

Gre za pesem »Narobe svet«, katere avtor glasbe in besedila (po resničnih vsakodnevnih dogodkih...) je Štajerski Brendi, v aranžmajski celofan pa je skladbo ponovno zavil Jože Vučko.

Omenjena skladba ni nastala kar tako po naključju, saj napoveduje tudi izid dvojne plošče, katero lahko pričakujemo že za časa letošnjega Dedka Mraza in Božička.


Več v Glasba in film