Po daljši suši Pomurje gladko opravilo z Radgončani

Nov poraz RK Arcont Radgona v II. SRL

Prlekija-on.net, četrtek, 8. december 2016 ob 11:22
Arcont Radgona - Pomurje

Arcont Radgona - Pomurje

Po šestih odigranih tekmah v 2. Slovenski rokometni ligi, ko Arcont Radgona še ni osvojila niti ene same točke, je tokrat bil v Radencih na sporedu pomurski derbi, ko so radgonski rokometaši znova izgubili. Številni ljubitelji rokometa z obeh bregov Mure so lepo napolnili tribune dvorane v Radencih, in pripravili vzdušje kot se za derbije spodobi. Igralci obeh ekip so prikazali borbeno in športno srečanje, ki ga je povsem po nepotrebnem pokvaril dogodek v 54. minuti, ko je Gregor Gregorec z grobim udarcem v glavo onesposobil najboljšega igralca domačinov Matevža Žuniča. Slednji je krvav obležal na parketu, Gregorec pa se je zaradi rdečega kartona moral preseliti na tribune.

Sicer pa je srečanje potekalo po pričakovanjih. V prvem polčasu sta bili ekipi zelo izenačeni. Do rezultata 5:5 se je igralo »gol za gol«, nato pa so sledili trije zaporedni zadetki Pomurja in takoj enak odgovor domačinov za novo izenačenje na 8:8 v 21. minuti. Do odmora so si gostje uspeli priigrati prednost dveh zadetkov, ki so jo takoj na začetku drugega dela povišali na +4 (10:14). Mladi ekipi Arcont Radgone, polovica igralcev ni dopolnila še niti 18 let, je počasi pričelo zmanjkovati moči in začele so se vrstiti tehnične napake. Izkušenejši gostje so seveda to znali izkoristiti in prednost počasi večati. A igralci Arcont Radgone so se borili naprej ter se skušali čim bolj približati Pomurju. V lovu na goste jih je dokončno zaustavil že omenjeni grob prekršek, po katerem so ostali brez glavnega motorja ekipe. Igralci Pomurja so se, po daljši suši, tako lahko s svojimi navijači zasluženo veselili prestižne zmage. Zaslužen aplavz pa so prejeli tudi mladi domačini, ki so si ponovno pridobili dragocene izkušnje s katerimi se bodo v naslednjih tekmah podali v lov za prvo zmago.

Arcont Radgona - Pomurje 19:28 (10:12)
Športna dvorana v Radencih, 200 gledalcev, sodnika D. Ivančič in I. Ivančič

Arcont Radgona: Perša, Prosenjak; Žuran 2, B. Šijanec 2, Rojht 2, A. Žunič, Vajda Ornik 3, M. Žunič 7 (2), G. Šijanec, Bratkovič, Ratnik 1, Benko, Štefanec, Cotič 2, Kolbl. Trener: Mitja Žuran

Pomurje: Černela; Kreft, Kreslin, M. Kozelj 5 (1), Blažič 1, Jerič, Hedl 6 (2), Šavel 1, Falež 3, V. Kozelj 4, Ščavničar, Hameršak 1, Štumpf 1, Gregorec, Jankovič 5, Raj 1. Trener: Alan Potočnjak

Sedemmetrovke: Arcont Radgona 3/2;  Pomurje 4/3; Izključitve: Arcont Radgona 8 min, Pomurje 8 min; Diskvalifikacija: Gregorec (Pomurje).


Več v Šport