Zadnji krog v vseh namiznoteniških ligah

Mitja Županek: Gostovanje v Izoli, tekme doma in v Mengšu

Filip Matko Ficko, petek, 9. december 2016 ob 07:52
Tilen Cvetko, Deni Kožul in Damjan Zelko

Tilen Cvetko, Deni Kožul in Damjan Zelko

V soboto. 3. decembra, je bil na sporedu zadnji krog v vseh slovenskih namiznoteniških ligah jesenskega dela. V 1. moški slovenski ligi so v Puconcih kar s 5:1 zmagali državni prvaki Krke iz Novega mesta in tako ponovno osvojili naslov jesenskega prvaka. V prvem krogu je Bojan Ropoša tesno z 2:3 izgubil s prvim mladincem Slovenije Petrom Hribarjem, istočasno pa je na drugi mizi Dominik Škraban premagal drugega slovenskega mladinca Tilna Cvetka in rezultat je bil izenačen 1:1. V naslednjih treh tekmah je Uroš Slatinšek zmagal dvakrat, s 3:1 premagal Tomaža Pelcarja in Bojana Ropošo, Peter Hribar pa s 3:1 Škrabana in bilo je 4:1 za Krko. Po dramatičnih preobratih je peti set zmagal Hribar z 11:9. Tako Krka ostaja zelo resen kandidat za naslov prvaka, čeprav sledi še drugi del prvenstva in na koncu še play off za prvaka. Zato še tudi ekipa Keme ostaja v borbi za prvaka, kot tudi ravenski Fužinar.

Sobočanci so v zadnjem krogu gostovali pri pozitivnem letošnjem presenečenju ekipi Arrigonija iz Izole. Že v prvih treh tekmah so Gregor Kocuvan, Damjan Zelko in Tomaž Roudi povedli s 3:0, kar je bilo za vse prisotne v dvorani hladen tuš, saj se je na tekmi zbralo preko 40 gledalcev, ki so bučno navijali za domačo ekipo. V četrti tekmi je domačin Pavlin »dal prestavo višje« in premagal Kocuvana s 3:0. Pri rezultatu 3:1 za Soboto je Roudi odpravil še Novela in potem se je začela drama. Domačin Vigini je s 3:0 zmagal in znižal rezultat na 2:4. V sedmi tekmi sta se pomerila prva igralca ekip Tomaž Roudi in Erik Pavlin ter prikazala vrhunsko igro v kateri so vsi prisotni v dvorani uživali. Roudi je v petem, odločilnem nizu, bil bolj zbran in zmagal z 11:6. Tako so »sobočanci«, ki jih je v Izoli vodil predsednik kluba Mitja Županek, dosegli že 10. točko v jesenskem delu ligaškega tekmovanja in so končali na zelo visokem 5. Mestu, s petimi zmagami in štirimi porazi. Nadaljevanje ligaških tekem se bo nadaljevalo 7. januarja 2017 in prekmurski ekipi se bosta v 1. krogu pomerili med seboj ob 17. uri v Puconcih.

V ženski 1. ligi je Kema gostila aktualne državne prvakinje iz Mute, ki so prispele brez dvojčic Veronik, a kljub temu premagale Kemo s 5:2. Za domačinke je dvakrat zmagala Staša Matis, Nuša Vogrinčič se je dobro upirala Živi Staniša, za domačo ekipo sta igrale še Maša Harkai in Ana Kovačec. Za gostje je trikrat zmagala, še neporažena v tej sezoni, Vesna Rojko. V ženski 2. ligi pa je ekipa Sobote gostovala v Cirkovcah in z rezultatom 2:5 izgubila. Eno zmago je dosegla Tatjana Brglez, kot tudi Janja Lebarič. Za ekipo je igrala še Tjaša Dervarič. V jesenskem delu so »sobočanke« z dvema zmagama na tretjem mestu.

V nedeljo, 4. decembra, pa je bil v Mengšu 1. odprti turnir Slovenije za mlajše kadetinje, kadete ter članice in člane do 2 let. Sodelovalo je več kot 25 slovenskih klubov s 158 igralkami in igralci. Pri članih do 21 let je Damjan Zelko (Sobot ) osvojil odlično 3. mesto, Luka Norčič (Kema) je zasedel 9.-16. mesto. Zmagal je članski reprezentant Deni Kožul, ki igra v 1. italijanski ligi. Pri članicah je lepo presenetila Maša Harkai (Kema), ki je v predtekmovalni skupini zmagala in se uvrstila v glavni žreb turnirja. V osmini finala je izgubila z Danielo Butkovsko Tomanič (Ptuj) in zasedla 9.-16. mesto. Na turnirju so izkušnje nabirale še kadetinje Ana Kovačec (Kema), Tjaša Dervarič in Anamarija Horvat (obe Sobota), ki so v predtekmovalnih skupinah osvojile tretja mesta, kot tudi mladinka Nuša Vogrinčič (Kema) in s četrtim mestom v predtekmovanju kadetinja Eva Grabnar (Sobota). Zmage na turnirju se je veselila domačinka Katarina Stražar (Mengeš). Pri mlajših kadetih je odlično 3. mesto osvojil Jan Lipič (Kema), Jure Smodiš (Kema) je v predtekmovanju zasedel 1. mesto in nato po zmagi v prvem kolu doživel poraz proti Urošu Žavbiju (Arrigoni) in osvojil 9.-16. mesto. Lep uspeh je dosegel še Rok Kapun (Ljutomer) z 2. mestom v predtekmovanju in s tem uvrstitev na glavni turnir, kjer je z zmago v prvem kolu imel v osmini finala priložnost igrati še s poznejšim zmagovalcem turnirja in se tako uvrstil med 16 najboljših mlajših kadetov Slovenije. Pri mlajših kadetinjah je Blažka Harkai (Kema) osvojila odlično 3. mesto. V polfinalu jo je premagala prva nosilka turnirja Nuša Kadiš (Fužinar), njo pa je v finalu premagala zelo perspektivna, komaj 10-letna, Sara Tokič (Eletrika), nečakinja Bojana Tokiča. Lep rezultat je dosegla še 10-letna Eva Horvat (Sobota) z uvrstitvijo med osem najboljših mlajših kadetinj Slovenije (letnik 2004 in mlajše).

Po podatkih Mitje Županeka pripravil Filip Matko Ficko


Več v Šport