Drugič iz Doma pod gorco v DOSOR-ju

Prvi obisk v novembru je spodbudil k mnogim vprašanjem

Filip Matko Ficko, petek, 9. december 2016 ob 08:54
Pred odhodom v domski avli

Pred odhodom v domski avli

Pod vodstvom direktorja Gregorja Žigona je 33 zaposlenih Doma pod gorco iz Maribora kot druga tovrstna skupina v okviru strokovne ekskurzije 8. decembra dopoldne obiskala DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. Sami so že pred časom na svojih spletnih straneh zapisali, da s spoznavanjem drugih bogatijo svoje lastne izkušnje in prelivajo ideje, porasle v svojih glavah, v dejanja.

Prepričali smo se lahko, da je prva skupina, ki je bila na obisku v DOSOR-ju 24. novembra, s svojim pripovedovanjem o obisku »sprožila« pri tokratnih udeleženkah in udeležencih veliko vprašanj. Na ta sta z veseljem odgovarjala socialni delavec Goran Kuzma in diplomirana medicinska sestra Klaudija Zemljič. Vprašanj je bilo toliko, da so pri ogledu doma, vseh štirih nadstropij, »preskočili« tretje (upravni prostori doma) in prvo nadstropje (dementni oddelek) ter kletne prostore (telovadnica, kuhinja, delavnice...). So pa z veseljem poizkusili kekse, ki so jih tokrat in dan pred tem po oddelkih pekli za »Keksijado 2017«.

Po obisku DOSOR-ja v Radencih so gostje iz Maribora odšli še na ogled Kleti pod slapom Radgonskih goric v Gornji Radgoni, a ekskurzijo zaključili v Štajerski hiši kulinarike, v Gostišču pri Antonu v Cerkvenjaku.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje