Nejc Sterniša, David Klobasa in Matevž Jurinec postali državni prvaki

Podčetrtek gostil letošnje državno prvenstvo v karateju

Prlekija-on.net, petek, 9. december 2016 ob 09:30
Matevž Jurinec

Matevž Jurinec

V Podčetrtku je potekalo državno prvenstvo v karateju za vse kategorije do 21 let starosti, na katerem je nastopalo kar 410 tekmovalcev in tekmovalk iz 52 slovenskih klubov. Med njimi so bil tudi člani Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona, ki so se odlično odrezali. Tako sta Nejc Sterniša (kate ml. kadeti) in David Klobasa (kate mladinci), postala državna prvaka. Državni podprvak je bil Blaž Klobasa (kate ml. kadeti), peti mesti pa sta osvojila Kristjan Klemenčič (ml. kadeti) in Aleks Klobasa (kate kadeti).

Iz radgonskega kluba so nam sporočili, da so njihovi tekmovalci bili uspešni tudi na pokalnem tekmovanju, saj sta pokalna zmagovalca postala Daivd Klobasa (mladinci) in Blaž Klobasa (ml. kadeti). Drugo mesto je osvojil Nejc Sterniša, ki je dosegel dve zmagi od treh tekem, in ekipa ml. kadeti (Kristjan Klemenčič, Nejc Sterniša in Blaž Klobasa), prav tako z dvema zmagama od treh tekem, kjer so zaostali samo pol točke za prvim mestom.

Enako kot Radgončani so v Podčetrtku uspešni bili tudi mladi tekmovalci KK Radenci. Tako je naslov državnega prvaka med kadeti osvojil Matevž Jurinec. Drugo mesto je med ml. kadeti osvojil Nejc Skotnik, tretji mesti pa mlajša kadetinja Eva Jurinec in kadet Sani Skotnik. Po dobrih nastopih je za las stopničke zgrešil Sebastian Černela, ki je med kadeti pristal na 5. mestu.

Tekmovalci KK Radenci so bili uspešni tudi na tekmovanju v Trbovljah, kjer je bil najstarejši, 44. mednarodni karate turnir "Trbovlje 2016". Nastopalo je kar 559 tekmovalcev iz 78 klubov iz 14 držav, samo tekmovanje pa je bilo na zelo visokem nivoju, saj je to zadnja tekma pred prihajajočim Balkanskim prvenstvom v Sarajevu, in tudi zadnja tekma za izbor reprezentantov za Evropsko prvenstvo, ki bo februarja 2017 v Bolgariji.

Radenčani so sicer v Trbovljah dosegli tri lepe uvrstitve, saj je Eva Jurinec v svoji konkurenci bila prva, tretji mesti pa sta osvojila Nejc in Sani Skotnik.


Več v Šport