Boris Lazić nasledil Nenada Dolgova

ŠNK Radgona dobil novega trenerja članskih ekip

Prlekija-on.net, petek, 9. december 2016 ob 10:04
Boris Lazić

Boris Lazić

Potem ko je dosedanji trener članske ekipe ŠNK Radgona, ki je v I. MNL Murska Sobota, po jesenskem delu prvenstva, na čelu lestvice, Nenad Dolgov nepreklicno odstopil, je vodstvo kluba že uspelo najti njegovega naslednika. Po tehtnem premisleku odgovornih za športno kadrovanje v društvu, je izmed številnih kandidatov, bil izbran 59-letni Boris Lazić iz Maribora, sicer trener z UEFA - A licenco. "Prepričani smo, da bo njegovo imenovanje za trenerja obeh članskih ekip pripomoglo k uresničitvi začrtanih ciljev v ŠNK Radgona", je po podpisu triletne pogodbe kratko povedal zastopnik ŠNK Radgona Benjamin Krajnc.

Obkrožil praktično celo bivšo Jugoslavijo
Ime Borisa Lazića v nogometnih krogih še zdaleč ni neznanka, saj gre za nekoč odličnega vratarja in nato trenerja, ki je obkrožil praktično celo bivšo Jugoslavijo, predvsem Slovenijo, in sedaj se je znašel v vlogi glavnega trenerja ŠNK Radgona, na Tratah. Svoje prve nogometne - vratarske korake je Lazič naredil v mlajših selekcijah FK Sloboda v Tuzli, kjer je bil tudi vratar republiške reprezentance Bosne in Hercegovine. Od tam ga je legendarni trener Zorko Hlavač, kot nadarjenega vratarja odpeljal v NK Osijek in pozneje NK Belišče na Hravškem, kjer je ostal devet let. Potem so ga funkcionarji NK Mura (Hakl) pripeljali v Mursko Soboto, s katero se je uvrstil v II. Zvezdno nogometno ligo SFRJ. Iz Prekmurja ga je še en legendarni trener in selektor Jugoslavije Vujadin Boškov, takrat trener FK Vojvodina, odpeljal v Novi sad ter ga posodil FK Sloga iz Kraljeva, ki se je borila proti izpadu iz 2. jugoslovanske lige. Po pol leta je moral na služenje vojaških obveznosti, in sicer v Maribor. In na predlog takratnega direktorja NK Maribor, Bojana Bana, je leta 1974 podpisal pogodbo z Mariborom in tako ostal v štajerski prestolnici, kjer je v letih 1974/76 branil na okoli 70 uradnih tekmah. Po treh letih in pol so ga odpeljali v Velenje, kjer je NK Rudar načrtoval uvrstitev v 2. ligo SFRJ. Tam je, kot soigralca spoznal današnjega zastopnika ŠNK Radgona, Benjamina Krajnca. In pri približno 29 letih je končal igralsko kariero v Sloveniji, nekaj časa zatem je igral še v Avstriji, najprej eno leto pri drugoligašu Oberwaerhu, nato pa pri nižjih ligaših. Svojo trenersko pot je začel pri članski ekipi NK Kladivar v Celju, nekaj časa je treniral tudi klube v nižjih ligah sosednje Avstrije, med drugim tudi v Bad Radkersburgu in Laafeldu. Po vrnitvi v Slovenijo je večinoma treniral mlajše selekcije, med drugimi tudi pri NK Maribor, kjer je usposobil nekoliko poznejših odličnih igralcev. Treniral je tudi vse selekcije NK Slovenska Bistrica, nekaj časa NK Pohorje iz Ruš, NK Kovinar iz Maribora, nazadnje pa še NK Železničar iz Maribora, odkoder se je sedaj z veseljem preselil v ŠNK Radgona.

Obljublja želeno tretjo ligo
"Nekaj igralcev ŠNK Radgona že poznam, saj so kot študentje, trenirali z nami pri NK Železničar. Povedali so mi, da je klima v Radgoni zelo dobra, sedaj ko sem prišel na podpis pogodbe pa sem dejansko prijetno presenečen nad igrišči in sploh objekti, kar pomeni, da bodo pogoji odlični. Ekipa je na prvem mestu in mislim, da ni vzroka, da tam ne bi tudi ostala. Obljubim lahko samo veliko dela in švica, mogoče nekoliko taktičnih novitet, a tudi želeno tretjo ligo. Verjamem, da bom s fanti našel skupen jezik v korist vseh nas. Ne morem pa verjeti, da od Lendave do Domžal, razen NK Maribor, samo še ŠNK Radgona, ima dve članski ekipi, ki uradno tekmujejo. To že veliko pomeni", nam je ob prvem obisku na radgonskih Tratah povedal novi trener Boris Lazić, ki dodaja, kako mu je tudi cilj, da bi fantje igrali na zadovoljstvo vseh navijačev in ljubiteljev nogometa v Gornji Radgoni.

Nekdanji odlični slovenski reprezentančni vratar, ki je med drugim osvojil kar 11 državnih naslovov (po štiri z Mariborom in Olimpijo, ter tri s Crveno zvezdo) Marko Simeunović, s ponosom poudarja, kako je imel Boris Lazić pomembno vlogo v njegovem razvoju. Torej tudi vratarji iz ŠNK Radgona bodo imeli dobrega učitelja.

Prvo uradno srečanje novega trenerja z igralci bo v nedeljo, 18.12.2016 ob 14.00 uri.


Več v Šport