Sveti Miklavž obiskal pridne otroke iz ljutomerske župnije

Ker so bili otroci celo leto zelo pridni, je poredne parklje pustil kar doma

Prlekija-on.net, sobota, 10. december 2016 ob 12:03
Miklavž v cerkvi sv. Janeza Krstnika

Miklavž v cerkvi sv. Janeza Krstnika

Sveti Miklavž je prvi izmed treh dobrih mož, ki vsako leto po ustaljenem običaju na dan pred godovnim praznikom sv. Nikolaja, obdaruje otroke. Tudi letos je pri večerni sveti maši, v cerkvi sv. Janeza Krstnika, obiskal pridne otroke iz ljutomerske župnije.

S pesmijo in molitvijo, so otroci s spodbudo župnika Andreja Zrima in ostalih duhovnikov, lepo sodelovali pri sveti maši in tako s skupnimi močmi priklicali radodarnega dobrotnika, katerega so vsi, še posebej pa otroci, že nestrpno pričakovali. Pridružil se jim je v spremstvu svojih številnih pomočnikov – angelčkov. Ker pa so bili otroci celo leto zelo pridni, je poredne parklje pustil kar doma.

Najprej je pozdravil številne otroke in njihove starše ter ostale vernike, jih nagovoril z lepo besedo, nato pa otroke obdaril s čudovitimi darili, katerih so bili zagotovo najbolj veseli. Iz nebeških višav je prinesel svoj blagoslov vsem otrokom in njihovim domačim ter jim zaželel naj bodo še naprej svetle lučke, ki svetijo in grejejo srca vseh. Miklavž pa ni obdaril samo pridnih in ubogljivih otrok, ampak tudi župnika Andreja, Izidorja, Martina in kaplana Zorana ter vse katehete in mentorje, ki so skozi celo leto marljivo in vestno skrbeli za otroke.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje