Skupščina Kabelske televizije Radenci

Stari in novi štiriletni mandat, pa tudi prihajajoče novosti

Filip Matko Ficko, sobota, 10. december 2016 ob 14:50
Glasovanje o delovnem predsedstvu skupščine

Glasovanje o delovnem predsedstvu skupščine

V učilnici četrtega nadstropja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v petek, 9. decembra zvečer, potekala redna skupščina zavoda Kabelske televizije Radenci, ki jo je sklical upravitelj Miran Zamuda. Izmed preko 300 upravičencev je bilo udeležencev le 24, nekateri izmed slednjih so imeli pooblastilo za več glasov.

Kot predsednik delovnega predsedstva je skupščino vodil Nikolaj Brus, o preteklem štiriletnem mandatnem obdobju pa je poročal predsednik sveta zavoda Drago Kocbek. Iz njegovega poročila lahko povzamemo, »da je svet KTV Radenci v mandatnem obdobju 2012-2016 imel 13 rednih sej ter eno korespondenčno sejo. Na prvi seji je za predsednika sveta bil imenovan Drago Kocbek iz Radenec, za podpredsednika pa Tomislav Rihtarič iz Boračeve. Svet KTV Rdaenci je sledil modernim trendom na področju telekomunikacij, interneta ter televizije in s tem dvignil kabelski sistem Radenci na zavidljiv nivo, ki je kot takšen konkurenčen velikim sistemom oziroma ponudnikom TV signala, interneta in telefonije v Republiki Sloveniji. Tudi ni »podlegel velikim«, ki so praktično prevzeli vse lokalne sisteme okrog Občine Radenci. Poleg tega je KTV Radenci v tem obdobju pristopila v sistem OŠO na območju Občine Radenci in tako razširila svojo ponudbo po vsej domači občini. Veliko dela je bilo opravljenega pri pripravi pogodb z dobavitelji televizijskih programov oziroma paketov, urejanja zadev v zvezi s plačevanjem avtorskih pravic (SAZAS...), kot tudi z najemnikom internega kanala Video Studio K3 ter Zdraviliščem Radenci. S slednjim ima KTV Radenci sklenjeno pogodbo o najemu prostorov za glavno postajo KRS Radenci.«

Dušica Berić je v imenu nadzornega odbora prebrala nekaj ugotovitev (nekateri naročniki zamujajo s plačili računov, zato so potrebne tudi izterjave; priloge pri nekaterih računih so nepopolne; obveznost za obračun davka na dodano vrednost je trimesečna) ter priporočil: odgovorna oseba mora pred vsakim izplačilom pregledati prispeli račun in odobriti izplačilo s svojim podpisom; urejena mora biti skladnost dokumentov s pravilnimi prilogami ter podpisi; javnih naročil in naročil manjše vrednosti nadzorni odbor ni pregledal zaradi prekratkega roka oddaje svojega poročila.

Upravitelj Miran Zamuda je poročal o povezavi z ostalimi kabelskimi operaterji po Sloveniji, ki bi naj v kratkem ustanovili svoje združenje, da bodo »močnejši«, kajti veliki komercialni ponudniki TV programov napovedujejo »odhod iz lokalnih kabelskih sistemov«, če ne bodo prejeli plačila - 5,00 evrov po priključku. Gre pravzaprav za »vzporednico« z obvezno naročnino, ki se jo plačuje za slovensko nacionalno televizijo.

Dosedanjemu svetu zavoda je bila izrečena zahvala, izglasovana jim je bila razrešnica, a že takoj nato ponovno zaupanje vsem za prihodnje štiriletno obdobje (Drago Kocbek, Stanko Mlinarič, Drago Osvald, Danilo Rauter, Tomislav Rihtarič, Danica Sečko, Viki Zamuda in Tonček Žitek). Članov sveta bi naj bilo devet, a slednjega člana ni bilo moč voliti, ker na KTV Radenci ni nihče zaposlen, ta član sveta pa bi naj bil izmed zaposlenih. Izvoljen je bil tudi nadzorni odbor (Marjetka Dlohy, Dušica Berić in Marija Erveš).


Več v Gospodarstvo