Prednovoletni sprejem župana občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Župan Miroslav Petrovič je podelil priznanja enajstim uspešnim posameznikom in društvom

Branko Košti, nedelja, 11. december 2016 ob 11:45
Prednovoletni sprejem pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Prednovoletni sprejem pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič je, skupaj z občinsko upravo, pripravil tradicionalni decembrski – prednovoletni sprejem.

V Kocbekovo dvorano KUS so v petek, 9. decembra, povabili »prijatelje naše občine«, kot je prisotne poslovne partnerje, vodje javnih zavodov, predstavnike društvenega in javnega življenja ter osebne prijatelje, pozdravila moderatorka prireditve Melita Muhič. V pozdravnem nagovoru je župan Miroslav Petrovič predstavil dosežke občine v preteklem letu in  se zahvalil vsem, ki so pomagali pri doseganju skupnih ciljev, skrbeli za razvoj mnogih dejavnosti na različnih področjih, vse v dobrobit občanov. V nadaljevanju so pripravili pester in kvaliteten kulturni program, ob katerem so se obiskovalci prijetno sprostili in tudi sproščeno nasmejali. Na odru sta se predstavila odlična domača glasbenika Urban Kurbos s klarinetom in Nejc Kurbos s pozavno, člani ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij so nasmejali s skečem »Cejt za ženitev« avtorja Romana Mariča - Pepeka z brega, zaigrali so tamburaši tamburaške skupine Zlate strune iz Miklavža pri Ormožu, plesalca plesne šole Zeko pa sta ogrela občinstvo z delom točke, s katero je ekipa te plesne šole iz Murske Sobote, osvojila naslov svetovnega prvaka v zvrsti breakdance.

Vsakoletni prednovoletni sprejem je tudi priložnost, ko župan občine podeli svoja priznanja društvom, ustanovam in posameznikom, za izredne dosežke in uspehe, dosežene v iztekajočem letu. Na letošnjem seznamu se je v občini Sv. Jurij znašlo kar enajst ekip in posameznikov, katerim sta Priznanja župana podelila župan Miroslav Petrovič in podžupan Ivan Fras, prejeli pa so jih:

Člani PGD Sovjak za doseženo 3. mesto na državnem gasilskem tekmovanju v kategoriji ČLANI A.

Nika Jurkovič, članica Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici za naslov državne prvakinje v twirlingu kategoriji NIVO 1 - disciplina SOLO, novinci, do 11 let.

Ekipa Društva podeželske mladine Sv. Jurij ob Ščavnici, za osvojeni naslov državnih prvakinj v kvizu Mladi in kmetijstvo.

Elias – Mirko Ljubec, član plesne šole ZEKO za osvojeni ekipni naslov svetovnega prvaka v plesni zvrsti breakdance.

Aljaž Brumen za osvojeni naslov državnega prvaka v oranju s plugom krajnikom med Biotehniškimi šolami.

Jernej Hrašovec – zlati maturant na poklicni maturi Srednje prometne šole Maribor.

Anja Kozar – zlata maturantka in diamantna maturantka na Ekonomski šoli Ptuj.

Urban Kurbos – za, z odliko končan študij klarineta na Akademiji za glasbo v Ljubljani in pridobljeni naziv magister akademske glasbe – klarinetist.

Tjaša Petrovič – za pridobljeni naziv magistra inženirka kemijske tehnike in rektorjevo nagrado za najboljše študijske uspehe študentov Univerze v Mariboru.

Dr. Špela Brglez – za doktorat na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru, smer Računalniško modeliranje tehniških sistemov.

Dr. David Močnik, univ. dipl. inž. str. -  za uspešen zagovor doktorske disertacije z naslovom Inteligentno toleriranje sklopov glede na tehnološke možnosti obdelovalnih postopkov.

Za podeljena priznanja se je županu zahvalil dr. David Močnik.

Ob zaključku se je župan s knjižnimi darili zahvalil ustvarjalcem kulturnega programa, vse obiskovalce pa je v avli KUS pričakala bogata pogostitev, katero so pripravile članice Društva podeželskih žena Sv. Jurij ob Ščavnici.


Več v Kultura in izobraževanje