Po novem voznem redu z vlakom v dveh urah in pol do Ljubljane

Vožnja od Ljutomera do Ljubljane po novem traja 2 uri in 33 minut, kar je precej manj, kot je bilo do sedaj, ko je vožnja trajala skoraj štiri ure

Prlekija-on.net, nedelja, 11. december 2016 ob 16:1913
Vožnja od Ljutomera do Ljubljane po novem traja 2 uri in 33 minut

Vožnja od Ljutomera do Ljubljane po novem traja 2 uri in 33 minut

Pri Slovenskih železnicah je z 11. decembrom začel veljati nov vozni red, pri katerem je za naše kraje pomembna novost in sicer nova direktna dopoldanska povezava med Mursko Soboto (odhod 7.10) in Ljubljano (prihod 9.55) in v popoldanskem času med Ljubljano (odhod 17.10) in Mursko Soboto (prihod 20.33), kjer je potreben prestop v Pragerskem.

Iz Ljutomera vlak odpelje ob 7.22, tako da vožnja do Ljubljane traja 2 uri in 33 minut, kar je precej manj, kot je bilo do sedaj, ko je vožnja trajala skoraj štiri ure.

Za študente, ki se v nedeljo odpravljajo v Ljubljano, vlak iz Ljutomera odpelje ob 18.43 in v Ljubljano prispe ob 21.36, kar je sicer nekaj več, a še vedno manj kot tri ure.

Vozni red se spreminja tudi na drugih relacijah po državi, v prazničnih dneh, med 18. decembrom in 1. januarjem, pa se lahko med Ljubljano in Mariborom in nazaj, zapeljete tudi na številne praznične prireditve, saj so okrepili številne vlake na omenjeni relaciji. Z nočnim vlakom se lahko iz Ljubljane (odhod 0.45) vračate v Maribor (prihod 3.01) oziroma iz Maribora (odhod 1.15) v Ljubljano (prihod  3.34).

Tudi v mednarodnem prometu vozni red 2016/2017 prinaša kar nekaj pomembnih in atraktivnih novosti. Najpomembnejša je vsakodnevna direktna avtobusna povezava med Ljubljano in Trstom (2 x na dan), ki je plod sodelovanja med skupinama  Slovenske železnice (Potniški promet in Arrivo Slovenija). Avtobusa imata povezave s hitrimi vlaki iz Trsta do Benetk, Bologne, Firenc, Milana, Rima...

Vozne rede lahko preverite tukaj.


Več v Gospodarstvo