Smrečica, oj smrečica, lepo si okrašena

Duo Mystica v DOSOR-ju: Koncert božičnih pesmi

Filip Matko Ficko, torek, 13. december 2016 ob 13:19
Duo Mystica v DOSOR-ju

Duo Mystica v DOSOR-ju

V številnih knjigah lahko preberemo, da je Božič poleg Velike noči najbolj priljubljen krščanski praznik, ki je vsa minula stoletja nase privzel razkošno paleto najrazličnejših kulturnih prvin in z njimi poganskih ter ljudskih šeg in navad, ki so seveda predkrščanskega izvora. Božič kristjani ne praznujejo kar znenada, pač pa se naj pripravljajo dalj časa. Začne se z adventnim časom (časom pričakovanja), štirih adventnih nedelj, štirimi svečkami na adventnem vencu, s časom poduhovljene pobožnosti. In k temu sodijo tudi pesmi hvalnice.

Andreja Klemenčič, ki kot prostovoljka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radencih, skrbi za duhovno oskrbo stanovalk in stanovalcev evangeličanske veroizpovedi, je po ustaljeni navadi povabila v goste Moniko Novak in Mirana Čarnija, ki nastopata na različnih prireditvah kot Duo Mystica. V torek, 13. decembra dopoldne, sta imenovana v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice pripravila koncert božičnih pesmi. Ob znanih melodijah in pesmih so se enournemu petju pridružili tudi številni iz občinstva, stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, pa tudi zunanji obiskovalci.

Po koncertu je za evangeličanke in evangeličane v DOSOR-jevi domski kapelici sledila še božja služba s skupno spovedjo, kar je opravila evangeličanska duhovnica Jana Kerčmar Džuban. Vsemu temu pa je sledilo družabno druženje v restavracijskih prostorih DOSOR-ja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje