Zdravi domači pridelki iz »Alenkine špajze«

Na avtobusni postaji v Gornji Radgoni ponujajo same domače izdelke in pridelke

Prlekija-on.net, torek, 13. december 2016 ob 18:21
Alenkina špajza

Alenkina špajza

Čeprav so trgovska središča v Gornji Radgoni ter sosednjem Bad Radkersburgu zelo dobro založena s sadjem, zelenjavo in vsemi drugimi živilskimi izdelki in pridelki, je več kot jasno, da potrošniki čedalje raje segajo po doma oziroma na domačih kmetijah pridelanih izdelkih in pridelkih. Kljub dejstvu, da so cene slednjih nekoliko višje, ljudje cenijo domače sadeže in doma narejene izdelke in pridelke. To se potrjuje na obeh radgonskih tržnicah, tako kmečki, ki poteka v središču mesta, kot kmečko-ekološki tržnici, ob mostu čez reko Muro, kjer ponujajo predvsem zdrave domače pridelke in izdelke. Ne le domačini s slovenske strani reke Mure, temveč tudi sosedje iz Avstrije vedno več posegajo po tovrstnih izdelkih in pridelkih, tako da so ponudniki večinoma zadovoljni, enako tudi potrošniki.

In slednji bodo v Gornji Radgoni poslej še bolj zadovoljni, kajti podjetna družina Kaučič (Turistična kmetija pri Alenki) iz Gornjih Ivanjcev, se je ravno v prazničnem decembru odločila odpreti še prodajalno vseh izdelkov in pridelkov, ki jih lahko najdemo na kmetijah. Na avtobusni postaji v Gornji Radgoni so namreč odprli "Alenkino špajzo", kjer poleg svojih pridelkov in izdelkov, ponujajo tudi robo drugih kmetij z območja Gornje Radgone in širše. Kot nam je povedala Alenka Kaučič iz družbe M.M. Kaučič d.o.o. - PE Alenkina špajza, v prodajalni na AP Gornja Radgona, po ugodnih cenah, ponujajo: mesne izdelke, domače klobase, gibanice, žita, moke, marmelade, jogurte, sire, med, domači kruh, kekse, bučno olje, domače jajčne testenine, domače kise, jajca, domača vina in sokove, konopljino in podobna olja, domače sezonsko zelenjavo in sadje, vloženo zelenjavo in sadje... Alenkina špajza je sicer odprta od torka do petka med 9,00 in 17,00 uro, v soboto med 8,00 in 12,00 uro, ponedeljki, nedelje in prazniki pa je zaprto.

"Držimo se pravila, da so najboljši domači sadeži in doma narejeni izdelki ter pridelani pridelki. Sploh pa v 'Alenkini špajzi' podpiramo lokalne pridelovalce in s tem jemo zdravo! Želja nam je samo, da skupaj pripomoremo k boljši ponudbi in posledično k večji prodaji lokalne in zdrave hrane, po drugi strani pa tako zmanjšujemo negativne posledice globaliziranega trga", pravi Alenka Kaučič.


Več v Gospodarstvo