Dobrodelno druženje za našo Kajo

Namen je bil s prostovoljnimi prispevki zbrati sredstva za nakup nujno potrebnega dvigala, ki bi Kaji olajšal obiskovanje pouka v šoli

Prlekija-on.net, četrtek, 15. december 2016 ob 16:24
Dobrodelno druženje za Kajo

Dobrodelno druženje za Kajo

V sredo 14. decembra je v športni dvorani Osnovne šole Stročja vas pod okriljem TD Pütar KS Stročja vas ter Osnovne šole Stročja vas potekalo že drugo dobrodelno druženje za učenko Kajo, namen katerega je bilo s prostovoljnimi prispevki zbrati sredstva za nakup nujno potrebnega dvigala, ki ji bi olajšal obiskovanje pouka v šoli.

Skozi pester in bogat kulturni program, ki je trajal kar 45 minut, sta številčno občinstvo z duhovitimi vložki in na mladostniško šaljiv način popeljala srednješolca Aljaž Polanič in Enej Novak.

Na samem začetku je vse prisotne z božično pesmijo pozdravila pevska skupina deklet iz OŠ Stročja vas. Sledil je nastop najmlajših - otrok vrtca Stročja vas pod vodstvom ge. Janje Šendlinger, ki so zapeli otroške pesmi in zaigrali na Orfova glasbila.

Za plesno popestritev kulturnega programa so s prikazom starih običajev in petjem ljudskih pesmi poskrbeli najmlajši člani folklorne skupine pod mentorstvom ge. Mateje Robinščak. Nastopili so še otroški in mladinski pevski zbor pod vodstvom ge. Katje Vunderl, ki so nas s prijetnimi pesmimi popeljali v veseli decembrski čas.

Zaigrali sta še tamburaški skupini Mlade strune in Vigred, harmonikaška skupina učencev Osnovne šole Stročja vas pod mentorstvom ge. Katje Venderl, za kar zajetno dozo smeha pa sta preko skeča poskrbeli učenki Zarja Kozar in Hana Pušenjak.

Posebni gosti, ki so se prijazno odzvali povabilu, pa so bili člani Jurovskega okteta KD Ivan Cankar Jurovski Dol, ki so s svojimi žametnimi glasovi pričarali prav posebno vzdušje. Za konec pa je številne prisotne še razgrel ansambel Klas, ki je zaigral nekaj narodnozabavnih melodij.

Ob koncu sta se povezovalca Enej in Aljaž v imenu obeh organizatorjev, Turističnega društva Pütar KS Stročja vas in OŠ Stročja vas, iskreno zahvalila vsem nastopajočim in seveda vsem obiskovalcem, ki so si v tem predprazničnem času vzeli čas in velikodušno prispevali po svojih močeh. Hkrati sta vsem prisotnim zaželela še mir, veselje in vse lepo ob prihajajočih praznikih.

Zapisala: M. Jaušovec
Foto: M. Jaušovec in N. Pintarič


Več v Kultura in izobraževanje