Šahisti šahovske sekcije TVD Partizan Ljutomer odigrali zaključni turnir

Prvo mesto so osvojil Zvonko Lovrenčič pred Jankom Brunčičem in Davorinom Cmrekarjem

Prlekija-on.net, petek, 16. december 2016 ob 15:42
V sredo, 14. decembra, so se v svojih prostorih v ŠIC-u, zbrali šahisti šahovske sekcije TVD Partizan Ljutomer. Kot vsako leto so tudi letos odigrali zaključni turnir za leto 2016 in se nato prijetno družili. Sicer se turnirja niso udeležili vsi člani, kljub temu pa so borbe bile napete in zadnje kolo je odločalo o dobitnikih medalj. Tako je prvo mesto osvojil Zvonko Lovrenčič pred Jankom Brunčičem in Davorinom Cmrekarjem.

Po podelitvi medalj so opravili kratek pregled dela v iztekajočem se letu. Z opravljenim so bili zadovoljni, saj so obiskali svoje prijatelje v Gornji Radgoni in Lendavi in se pomerili z njimi v hitropoteznem šahu. Udeležili so se tudi turnirja v hrvaškem Gornjem Mihalovcu. Poseben poudarek pa je bila udeležba na Festivalu šaha veteranov in veterank v Zgornji Polskavi in seveda tretje mesto Marije Lačen, ki je bila deležna posebnega aplavza.

Njihov največji zalogaj pa je bila organizacija mednarodnega ekipnega turnirja v mesecu marcu 2016, ki so se ga udeležile ekipe glavnih pomurskih krajev Gornje Radgone, Murske Sobote, Lendave in Ljutomera ter povabljene ekipe iz Mihovljana in Štrigove iz Hrvaške.

Tudi v letu 2017 želijo biti aktivni in se udeležiti čim več tekmovanj. Računajo tudi na večje razumevanje organov, ki delijo sredstva za delo društev in sekcij saj s prejetimi 87 evri, kot so jih dobili letos, bo ves program zelo težko izvesti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport