Bralna ura »Beri z mano« z učenci POŠ Cvetka Golarja v Ljutomeru

Članica Bralnega kluba Majda Magdalena Kodba je učencem prebrala svoj prvenec Rumeni avtomobilček. Učenci so z zanimanjem prisluhnili zgodbi, ki je na marsikateri otroški obraz pričarala nasmeh.

Prlekija-on.net, petek, 16. december 2016 ob 15:551
V Bralnem klubu, ki deluje pri Splošni knjižnici Ljutomer, se srečujemo posameznice, ki nas druži veselje do branja, pisanja, ohranjanja kulturne dediščine, poslušanja in druženja. Med seboj delimo misli in občutke, ki se v nas prebudijo ob branju.

Letos smo se odločile, da bomo posebno skrb posvečale ranljivim skupinam in z njimi sodelovale kot enakopravnimi partnerji v kulturnem prostoru. Prizadevamo si soustvarjati nove oblike sodelovanja in krepiti medgeneracijsko sodelovanje.

Tako smo v teh predprazničnih dneh 14. 12. 2016 članice Bralnega kluba obiskale učence in delavce Podružnične osnovne šole Cvetka Golarja v Ljutomeru in z njimi preživele bralno uro »Beri z mano«. Članica Bralnega kluba Majda Magdalena Kodba je učencem prebrala svoj prvenec Rumeni avtomobilček. Učenci so z zanimanjem prisluhnili zgodbi, ki je na marsikateri otroški obraz pričarala nasmeh.

Splošna knjižnica Ljutomer je ob tej priložnosti šoli podarila nekaj otroških knjig, ki so jih bili otroci zelo veseli in so jih takoj prelistali in si jih ogledali. Otroci so prejeli tudi košaro pisanih sladkarij, ki sta jo prav zanje članicam bralnega kluba dala dedek Mraz in Božiček.

Takšni trenutki se nas dotaknejo. Drugačnost nas bogati. Mnogi problemi zbledijo, mnoga merila se spremenijo. Drobne in majhne stvari prinašajo veselje. In kdor pač hoče videti in vedeti, mora videti s srcem.

Vida Klun

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje