Letos dvanajstič zapeli in zaplesali

Zaključili jubilejno peto leto seniorskih večerov

Filip Matko Ficko, petek, 16. december 2016 ob 17:161
Decembrski seniorski večer

Decembrski seniorski večer

Tretji četrtek v decembru, bilo je to petnajstega, so v kavarnici »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, zapeli in zaplesali letos že dvanajstič na seniorskem večeru in to skupaj stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, kakor tudi zunanji obiskovalci. Bilo jih je kar štirideset na slovesnem predbožičnem in prednovoletnim slavjem, ki so kar se da opravili lepo slovo od jubilejnega leta, ko so oktobra slavili peto obletnico tovrstnih družabnih večerov.

Prostovoljka Marija Erveš, ki je pred petimi leti bila pobudnica za organiziranje tovrstnih večerov, se sedaj komaj brani predlogov, da bi tovrstne večere organizirali dvakrat mesečno, ne samo na tretji četrtek. Ob tokratnem številnem obisku sta bili prisotni še DOSOR-jevki Tatjana Geč in Andreja Lenartič, v goste pa je prišla prostovoljka Hiše Sadeži družbe v Murski Soboti Suzana Lebar. Slednja je zadnji seniorski večer v tem letu popestrila z zanimivim branjem svojih razmišljajočih besedil, kot tudi svojih pesmi.

Za pesmi, glasbo in ples sta skrbela prostovoljec »one man band« Štefan Sečko Legijaš z Vaneče in Klaudija Vrečič iz Dankovec (oba iz Občine Puconci na Goričkem v Prekmurju), zaigrala in zapela pa željah udeleženk in udeležencev seniorskega večera. Tudi ob zdravici, ko so nazdravili prihajajočemu letu 2017 z mladim vinom zakoncev Slavič, Marije in vinskega viteza Alojza. Za pecivo ter sladko darilce pa je kot donatorica poskrbela stanovalka Ema Matijevič.

Od 18. do 21. ure so se vrteli na plesišču kavarnice »Traminček« ter si obljubili ob tradicionalni zaključni pesmi Željka Bebeka »Laku noć svirači...«, da se sigurno snidejo 19. januarja 2017.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno