Pomurje se je predstavljalo v Kranju

Obiskovalce so povabili na pokušino prleških in prekmurskih kulinaričnih dobrot v praznično okrašenih Rovih pod starim Kranjem

Prlekija-on.net, petek, 16. december 2016 ob 19:282
Pomurje v Kranju, foto: Vlado Sofronievski

Pomurje v Kranju, foto: Vlado Sofronievski

V praznično okrašenih Rovih pod starim Kranjem se je v soboto, 9. in v nedeljo, 10. decembra, predstavljalo Pomurje. Obiskovalce so povabili na pokušino prleških in prekmurskih kulinaričnih dobrot. Ker pa je prednovoletni čas, tudi čas nakupovanja daril za svoje najdražje, prijatelje, znance… so pomurski rokodelci ponudili široko paleto izdelkov iz domače in umetne obrti.

V soboto, 10. decembra, smo se mojstrom kulinarike in rokodelcem pridružili tudi kulturniki, člani KD Anton Krempl Mala Nedelja. Plesalci folklorne skupine in pevke ljudskih pesmi »SOSIDE«, smo skozi ves dan na različnih lokacijah po Kranju predstavljali naše plese in pesmi. Za predstavitev kraja in Prlekije nasploh, sta poskrbela Franček in Micika (Urban Kouter in Karin Cigula), učenca OŠ Mala Nedelja s svojo mentorico, upokojeno učiteljico Danico Potrč. Za naše lačne želodce in suha grla so poskrbeli naši razstavljaljci, ki so nam ponudili svoje dobrote (domači kruh, meso iz tünke, zaseko, pogače, marmelade…) in seveda žlahtno kapljico. Vsem obiskovalcem in tudi nam, so člani TD Lipovci za kosilo postregli s pravim prekmurskim bogračem in langašom.

Naše potepanje po rovih in mestu Kranj smo zaključili v soju prazničnih lučk, zapeli in zaplesali v čudovitem večeru ter se skupaj s skupino iz Beltincev odpravili proti domu. Hvala Kranj, ker ste nas gostili in smo imeli možnost predstaviti Prlekijo in Prekmurje tudi na Gorenjskem.

V nedeljo, 11. decembra, so prleško kulinariko in ljubiteljsko kulturo v gorenjski metropoli predstavljale Prleške babice, folklora, ljudski pevci, tamburaši in godci iz Pristave.

Liljana Peršak, predsednica KD Mala Nedelja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno