Odvetniki v ponedeljek nudijo brezplačno pravno pomoč

V Ljutomeru bo na Dan odvetniške pravne pomoči pro bono pomoč nudila ena odvetnica, prav tako v Gornji Radgoni en odvetnik, v Ormožu pa dve odvetnici. Če rabite tovrstno pomoč, preverite kje in kako do nje.

Prlekija-on.net, nedelja, 18. december 2016 ob 10:14
19. december - Dan odvetniške pravne pomoči pro bono

19. december - Dan odvetniške pravne pomoči pro bono

Slovenski odvetniki bodo v ponedeljek, 19. decembra, na Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, nudili brezplačno pravno pomoč, pri čemer želijo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo obiskati odvetnikov. Ta dan bodo namenili tudi malim podjetnikom, ki se težko prebijajo iz meseca v mesec in novodobnim s.p.-jem, ki so jih delodajalci in razmere na tržišču prisilile v to obliko samozaposlitve.

Pravna pomoč se bo izvajala predvsem ustno, bodisi v pisarni bodisi po telefonu, po predhodni najavi zainteresiranega državljana. Odvetniki vam bodo na ta dan predvsem posredovali splošne informacije o problemu oz. sporu in vam pojasnili pravne možnosti, ki vam jih v vašem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa.

Ob tem pa v Odvetniški zbornici Slovenije pojasnjujejo, da ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, odvetniki lahko pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo.

Zaradi organiziranosti odvetniških pisarn predlagajo tudi, da kontaktirate izbranega odvetnika/odvetnico in se najavite - sklicujte se na dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Predlagajo, da vnaprej dostavite morebitno dokumentacijo in svoj opis problema.

Kam po pomoč v Prlekiji?
Odvetnika si lahko izberete na tem zemljevidu s klikom na izbrani kraj in odprl se vam bo seznam odvetnikov, ki bodo v ponedeljek nudili brezplačno pravno pomoč v posameznem sodnem okrožju, ki ga boste izbrali. V Ljutomeru bo brezplačno pomoč nudila ena odvetnica, prav tako v Gornji Radgoni en odvetnik, v Ormožu pa dve odvetnici. V Prekmurju pa brezplačno pomoč nudi kar 20 odvetnikov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo