Kako je Ljutomer izgledal pred desetimi leti?

Pogled nazaj za nostalgike, kako je skoraj pred desetimi leti izgledal Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 18. december 2016 ob 20:039
Ljutomer

Ljutomer

Deset let se lahko sliši veliko ali pa tudi ne, odvisno na kaj se osredotočimo. Če pogledamo Ljutomer deset let nazaj in danes, se je kar nekaj spremenilo, kar se tiče samega izgleda mesta. Tako je recimo v tem obdobju Glavni trg temeljito spremenil svojo podobo, "zrasla" je športna dvorana ŠIC, zgradila sta se nadvoz in podvoz, številni stanovanjski bloki in krožišča, uredilo se je ljutomersko kopališče, tudi številne ulice in zgradbe so spremenile svoj izgled in bile prenovljene, nekatere zgradbe pa še bolj propadajo, kot takrat.

Pogledali smo v naš arhiv fotografij, ki so bile posnete približno deset let nazaj, večina v letih 2007, 2008 in 2009 ter sedaj, ob koncu leta 2016, na vsaj približno enakih lokacijah ponovno naredili posnetke. Nastala je spodnja foto galerija, kjer je prikazano stanje pred skoraj desetimi leti in letos.

Priložen je tudi video vožnje skozi Ljutomer leta 2008, kjer se med drugim vidi tudi, kako se še športna dvorana ŠIC komaj gradi, v gradnji je tudi stanovanjski blok pri Domu kulture, ni še bencinske črpalke MOL ter nadvoza in podvoza, tudi pri Starem trgu še ni stanovanjskega bloka, ... Več pa si lahko ogledate spodaj.

Za tiste večje projekte, ki so se v Ljutomeru izvajali, smo pa vedno sledili gradnji od začetka do konca. Tu si recimo lahko ogledate prenovo Glavnega trga, gradnjo nadvoza, gradnjo podvoza, gradnjo Jager trgovine, ...


Več v Gospodarstvo