Radenci: V sredo pa mačje vragolije na ledu

Nastop vrhunskih drsalcev Lucky Lookers on Ice

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 19. december 2016 ob 14:14
Direktorica ZTiŠ Radenci, Sonja Bily, z maskotama

Direktorica ZTiŠ Radenci, Sonja Bily, z maskotama

Po dogovoru Zavoda za šport in turizem Radenci ter Občino Radenci in Podjetjem Lucky Luka iz Ljubljane je od 10. decembra dalje tudi v Radencih umetna ledena ploskev vsak dan odlično pripravljena,  kot tudi ponudba vročega čaja in čokolade za mlajše, za starejše pa še kuhano vino. Montažno drsališče je postavljeno pri Slatinskem domu oziroma Zdravilnem vrelcu Zdravilišča v Radencih in tako imajo mladi, kot tudi manj mladi, sedaj priložnost, da vsakodnevno od 10. do 22. ure drsajo v »Zimski pravljični deželi«, kot so tokratno zimsko veselje poimenovali organizatorji.

Vsak dan si je v montažni hišici ob drsališču moč izposoditi drsalke ali pa si ogledati katerega izmed animacijskih programov. Te animacije so na programu ob sobotah (17.12., 31.12. 2016, in 7.1. 2017), drsalne mačje vragolije pa od 10. ure dalje ob nedeljah  (18.12., 25.12. 2016 ter 1.1. in 8.1. 2017). Zavod za šport in turizem Radenci pa ima na skrbi ostala dogajanja ob drsališču. Tako sta na drsališču vsakodnevno prisotna veverička Muki in palček Radin kot odlični maskoti tega zdraviliškega kraja, postavljene pa so tudi stojnice z dobrotami domačih pridelovalcev (med Medičarstva Bogdan iz Šratovec, vino Vinogradništva in vinarstva Kolmanič z Rožičkega vrha, spominki in replike nekdanjih otroških igrač Branke Janežič iz Velikega Brebrovnika pri Ivanjkovcih).

Ob sobotah in nedeljah popoldne, običajno ob 17. uri, pa nastopijo tudi harmonikarji, da je vzdušje drsalcem na ledu ter obiskovalcem ob drsališču še bolj veselo in zabavno. Tako je lahko Blanka Fekonja iz Zavoda za turizem in šport Radenci minulo soboto in nedeljo za glasbeno vzdušje napovedala nastop treh mladih harmonikarjev s frajtonericami: Tine Krajnc, Eve Tompa in Reneja Cimermana ob uveljavljenem »harmonikarskem mačku« Stanku Ilješu.

To sredo, 21. decembra, pa je predviden še nastop vrhunskih drsalcev Lucky Lookers on Ice ob 19. uri. Ta skupina izvaja drsalne showe z bogato kostumografijo ter zvočnimi in svetlobnimi efekti. Ker je torej letošnja zima že s pravim mrazom potrkala na vrata, se lahko podate tudi na led. Organizatorji umetnega drsališča v Radencih vabijo: Pogumno drsalke na noge, pridružite se ledeni pravljici v okviru mnogih lepih zimskih zgodb !


Več v Družabno