V zadnjem krogu prva zmaga radgonskih rokometašev

Arcont Radgona - Grča Kočevje 30:22 (14:7)

Prlekija-on.net, torek, 20. december 2016 ob 17:00
Arcont Radgona - Grča Kočevje

Arcont Radgona - Grča Kočevje

Šele v zadnji tekmi v letu 2016 in prvem delu prvenstva v II. SRL, je mlada ekipa Arcont Radgone vendarle dočakala prvo zmago v sezoni. S 30:22 so Radgončani bili boljši od Grče iz Kočevja. Belokranjci so na tekmo prišli s vsega osmimi igralci in Radgončani so se zavedali, da imajo idealno priložnost za prve točke. Temu primerno so nervozno začeli tekmo, posledica česar so bili številni zgrešeni meti. Zadeti niso uspeli niti, ko so imeli gostje v 11. minuti na igrišču le tri igralce. Na srečo domačinov je odlično branil Prosenjak in tako je bila v 13. minuti prednost gostov le 3:4.

Po nekaj menjavah igralcev se je Radgončanom le odprlo v napadu in s hitro igro so začeli polniti mrežo gostujočega vratarja. Do konca polčasa so si uspeli priigrati visokih 7 zadetkov prednosti (14:7). Z dobro igro so nadaljevali tudi v drugem delu ter do 36. minute prednost povišati na +11 (19:8). Gostom se je poznala utrujenost in kratka klop, tako da niso uspeli slediti hitri igri mlajših domačinov. Trener Arcont Radgone Mitja Žuran je do konca tekme ponudil priložnost vsem igralcem s klopi. Po zadnjem zvoku sirene so se lahko Radgončani s svojimi navijači zasluženo veselili prve zmage, ki bo mladi ekipi vsekakor lepa motivacija za nadaljevanje sezone.

Pred kakšnimi petdesetimi gledalci, sta tekmo v Radencih, sodila Arlič in Knez

Arcont Radgona: Perša, Prosenjak; Žuran 2, B. Šijanec 4 (1), Rojht 2, A. Žunič 3, Zorko 8 (1), Vajda Ornik, M. Žunič, G. Šijanec, Bratkovič 2, Ratnik 4, Benko, Štefanec 2, Cotič 1, Kolbl 2 (1). Trener: Mitja Žuran

Sedemmetrovke: Arcont Radgona 3/3, Grča Kočevje 3/2; Izključitve: Arcont Radgona 6 min, Grča Kočevje 10 min

Prvenstvo se po zimskem premoru nadaljuje 4.februarja 2017, ko Arcont Radgona gosti Alples Železnike, teden dni pozneje pa gostuje v Metliki.


Več v Šport