V Grabšincih pri Trbucovih sveti preko 20 tisoč lučk

Gospodar Darko vsako leto na svojem vrtu ustvari pravo pravljično deželo, ki je vsekakor vredna ogleda v teh prazničnih dneh

Prlekija-on.net, sreda, 21. december 2016 ob 19:289
Pravljična dežela v Grabšincih

Pravljična dežela v Grabšincih

Že trinajst let, domačija Trbucovih v Grabšincih pri Sv. Juriju ob Ščavnici, v prazničnem decembru zažari v soju tisočerih raznobarvnih lučk, ki osvetljujejo celotno okolico hiše, jaslice, kipe, mostičke, studence, drevesa, bazenčke, hiške, živali in ostale skulpture. Gospodar Darko s tem vsako leto na svojem vrtu ustvari pravo pravljično deželo, ki je vsekakor vredna ogleda v teh prazničnih dneh.

Kot nam je ob našem obisku povedal Darko Trbuc, okolico osvetljuje preko 20 tisoč lučk, priprave na to opraznično osvetlitev, ki si jo vsako leto ogleda okoli 2 tisoč obiskovalcev, pa se pričnejo že novembra. Okolico so pričeli okraševati pred trinajstimi leti, ko je vsako leto bilo kaj dodano in dodatno okrašeno. Okrašenih je okoli 400 m2 površine, vidite pa lahko več vrst jaslic, različne živali, božič nekoč, gozdne škrate, Božička na saneh, snežake, ... prijazni domačini pa vas bodo ob tem tudi postregli s čajem ali kuhanim vinom ter keksi.

V Grabšince se tako te dni lahko odpravite na prijeten družinski izlet, najprimernejši čas obiska pa je pred mrakom. Tako lahko vso okolico, ki je skrbno urejena, vidite v dnevni svetlobi, nato pa še čarobno osvetljeno.

Domačija se nahaja na relaciji Sv. Jurij ob Ščavnici - Ptuj, na naslovu Grabšinci 7, osvetljena pa bo še cel januar.


Več v Zanimivosti