Silvestrovanja na prostem

Silvestrovanja na prostem v naši okolici

Dejan Razlag, četrtek, 31. december 2009 ob 11:467
Ognjemet v Ljutomeru

Ognjemet v Ljutomeru

Zadnjo in najdaljšo noč v letu bodo mnogi tudi letos preživeli na prostem. V več mestih se bodo obiskovalci lahko zabavali ob glasbi različnih izvajalcev, ognjemetov pa bo letos zaradi varčevanja nekoliko manj. Tudi vremenska napoved je dobra, saj je napovedano, da bodo padavine po vsej Sloveniji do večera ponehale.

V Radencih letos ne bo organiziranega silvestrovanja

V Ljutomeru boste najdaljšo noč lahko preživeli na Glavnem trgu, kjer vas bo zabaval ansambel Štajerski fakini, rajanje pa se bo pričelo ob 22:00. Pripravili so tudi ognjemet.
V Ormožu bo silvestrovanje na prostem na Kerenčičevem trgu, kjer bo nastopil ansambel Kompromis.
Živahno bo tudi v središču Gornje Radgone, v Radencih pa so se svetniki letos odločili, da organiziranega silvestrovanja na prostem ne bo, zaradi pomanjkanja denarja.
Na Ptuju letos ognjemeta ne bo, saj bodo denar raje podarili v dobrodelne namene, zaradi varčevanja pa bodo nastopile domače glasbene skupine.

V Murski Soboti bo silvestrovanje na Trgu zmage, kjer bosta obiskovalce zabavali domači skupini Blue planet in Sončna uprava, manjkal pa ne bo niti ognjemet.
V Lendavi bo silvestrovanje na prostem z živo glasbo potekalo pred hotelom Elizabeta.

V Mariboru bo silvestrovanje na Trgu svobode, začelo pa se bo po 21. uri in bo trajalo do četrte ure zjutraj. Nastopili bodo Domen Kumer, Nuša Derenda, skupina Happy Ol'McWeasel in Show Band Klobuk. Ob polnoči bo tudi ognjemet. Obiskovalci bodo lahko novo leto pričakali tudi na Pohorju, kamor se bodo lahko podali z novo vzpenjačo.

Največje silvestrovanje na prostem bo v Ljubljani

V Ljubljani bodo obiskovalci lahko novo leto pričakali na štirih prizoriščih, na Prešernovem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter v Križankah, ob polnoči pa bo sledil tradicionalni ognjemet z Ljubljanskega gradu.
Na Pogačarjevem trgu bodo nastopili Vili Resnik, Krila in Ansambel bratov Poljanšek, v Križankah pa Incurabili, Muškat Hamburg, R5PS, Slon in sadež in Metalsteel.
Na Mestnem trgu bodo za dobro vzdušje skrbeli Stari mački, Eroika in Manca Izmajlova, na Prešernovem trgu pa Tabu, Alenka Godec s skupino, Victory in hrvaška pevka Daniela.

Kje boste pa vi pričakali novo leto?


Več v Družabno