Pohvale ljutomerski županji tudi iz Kopra

Odločna pohvala nacionalne slovenske Ustanove nevladnikov Pohorski bataljon mag. Olgi Karba, županji Občine Ljutomer zaradi smelih podpor nevladnemu sektorju

Prlekija-on.net, četrtek, 22. december 2016 ob 17:28
Marko Brecelj v Ljutomeru

Marko Brecelj v Ljutomeru

V sredo v popoldanskih urah jo je obiskal v Ljutomeru Marko Brecelj ter ji izročil knjižno in pismeno priznanje. Pogovoru in podelitvi so še prisostvovali podžupan OL Janko Špindler in predstavniki Pokrajinskega centra NVO-MCP-ja Janez Vencelj, Stanko Hunjadi, Drago Vaupotič in Rudi Stegmüller.

Zadržali so se v daljšem prijetnem tovariškem pogovoru in izmenjali izkušnje delovanja na različnih vsebinskih področjih nevladnega sektorja ter analizirali odnos lokalnih skupnosti ter države do tega izredno pomembnega segmenta. Že v bližnji prihodnosti bo v Prlekiji s svojim izvirnim performansom, kjer bo kritično prikazoval dejanske razmere na področju NVO v RS, gostoval neumorni kulturni ustvarjalec in borec nevladnega sektorja ter predsednik omenjene Ustanove, Marko Brecelj.

Ljutomerski pozitivni primer bodo, kot je zatrdil, širili po Sloveniji in pričakovati je, da ga bodo v taki ali drugačni obliki posnemale še druge, razvojno in NVO naklonjene lokalne skupnosti.

tekst, foto: Rudolf Ludvik


Več v Kultura in izobraževanje