Lado Bizovičar je dijakom in dijakinjam predstavil slovensko literaturo od A do Ž

Na prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti sta spregovorila ravnatelj GFML Zvonko Kustec in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba

Prlekija-on.net, četrtek, 22. december 2016 ob 20:20
Prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, je v četrtek, 22. decembra, v dvorani ŠIC, pripravila prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. V programu je zapel dijaški pevski zbor GFML pod vodstvom Tatjane Rozmarič Poštrak ter dijakinja in mlada pevka Urška Subašič, ki je zapela dve pesmi, ob koncu pa je Lado Bizovičar vsem dijakom, dijakinjam in ostalim zbranim predstavil še slovensko literaturo od A do Ž.

Na prireditvi je vse zbrane najprej nagovoril ravnatelj GFML Zvonko Kustec, ki je med drugim povedal, da nas ta dan opominja na enotnost in pripradnost. Dve vrednoti, za kateri se zdi, da ju vse manj cenimo. "Čeprav današnji časi mladim predstavljajo neogotva tla pod nogami, vse ni tako črno. V Pomurju poznamo veliko uspešnih mladih ljudi, ki sledijo svojim sanjam in s svojo iznajdljivostjo delajo to, kar jih veseli, njihova mikro podjetja pa žanjejo uspehe. Kar šteje, so le znanje, iznajdljivost in kanček poguma. Z delom in uspehi, tako športnimi, znanstvenimi kot gospodarskimi, dvigamo ugled države in pri mnogih vzbujamo pozitiven občutek za pripadnost slovenski državi." Dijakom in dijakinjam je položil na srce, naj tudi sami dodajo kamenček v mozaik, ki se mu reče uspešna in enotna domovina Slovenija ter jim zaželil, da bi v prihajajočem letu bili enotni, v razredu, kolektivu, krajevnih skupnostih, pokrajinah in v državi.

Spregovorila je tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, nato pa je Lado Bizovičar vsem zbranim predstavil slovensko literaturo od A do Ž.


Več v Kultura in izobraževanje