DOSOR: Skupaj zapeli pred prazničnimi dnevi

Ob Večerni zarji prepevali prijatelji iz Zdravilišča Radenci

Filip Matko Ficko, sobota, 24. december 2016 ob 09:55
DOSOR pred prazničnimi dnevi

DOSOR pred prazničnimi dnevi

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je v petek, 23. decembra popoldne bilo izredno vzdušje v predprostoru domske knjižnice in to ob nastopu številnih pevk in pevcev pred mnogimi poslušalkami in poslušalci. Vse je nagovorila osnovnošolka Alina Drobec, ki je prebrala: »Spet je prišel, mnogim, najlepši čas v letu - december. Že ob sami misli na ta čas nam zadiši po cimetovih piškotih, božični smrečici, toplem čaju. Dolgi zimski večeri pa nam prinesejo tudi prijaznost in dobrosrčnost, ki ju delimo z drugimi. Tudi letošnje praznovanje naj bo takšno, da si ga bomo zapomnili in si želeli, da traja. Pevke in pevci treh pevskih skupin, Večerna zarja in Navdih iz DOSOR-ja ter naši prijatelji iz Zdravilišča Radenci, bodo danes s pesmijo skušali podariti majhen delček, ki naj praznike in pravljični december še polepša.«

Direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, je izkoristila pravšnjo priložnost ter se diplomirani medicinski sestri Suzani Divjak zahvalila za ves trud in čas, ki ju vlaga za vodenje pevskih skupin. In sledil je koncert štirih sklopov pesmi. Pevke in pevce sta na kitarah spremljala Suzana Divjak iz DOSOR-ja in Dominik Kuzma iz Zdravilišča Radenci. Z bomboni se je med koncertom oglasil še drugi dobri mož decembra - Božiček.

Ob številnih pesmih so tudi med poslušalkami in poslušalci nekateri zapeli, še posebej glasni pa so bili ob zaključni praznični pesmici »Svetanoč«. Da bi prihajajoči prazniki bili mirni, polni zdravja in sreče so si zaželeli vsi ob zaključku koncerta, ko so odhajali. Pevke in pevci pa so se družili še nekaj časa naprej, kajti pred njimi so še koncerti v prihodnjih dneh, mi pa naj ob tem omenimo, da je scenarij prireditve bil tokrat »v rokah« DOSOR-jeve gospodinje Mojce Kumlanc.


Več v Kultura in izobraževanje