Radenci: Praznično zapeli zdraviliškim gostom

Zaposleni Zdravilišča, DOSOR-jevci in še »Pearl Heart«

Filip Matko Ficko, nedelja, 25. december 2016 ob 09:35
Praznično v Zdravilišču Radenci

Praznično v Zdravilišču Radenci

V avli hotela Radin Zdravilišča Radenci so se v soboto, 24. decembra, na predvečer Božiča, zbrali številni zdraviliški gostje ter mnogi drugi obiskovalci, kajti napovedan je bil predpraznični koncert. Nekaj po 16. uri sta Janja Kisilak in Dominik Kuzma napovedala nastop pevk in pevcev izmed zaposlenih Zdravilišča Radenci, ki so se jim pridružili pevke in pevci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Pod vodstvom Suzane Divjak so zapeli stanovalke in stanovalci tega doma v skupni Večerna Zarja, z njimi pa tudi nekateri zaposleni, ki pojo v skupini Navdih. Združene tri zborčke je na klaviaturah spremljal Valter Klemenčič.

Povezovalka programa, Janja Kisilak, je vse navzoče nagovorila: »Dragi srčni prijatelji ! Za trenutek pozabimo, da nam včasih je hudo, lepo misel podarimo, da nam v srcu bo toplo. Naj smehljaj, poljub, objem in pesem praznično darilo bo, saj stvari, ki jih ne kupiš, včasih prav najlepše so. Torej naše praznično darilo za Vas je danes v troje - troje src: prvo srce - zaposleni Zdravilišča Radenci, drugo srce - gostje iz DOSOR-ja in tretje srce - najmlajše srce mladih srednješolk in srednješolcev Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Mi vsi pojemo. Košček bisernega srca Vam bomo podarili...«

Ob številnih pesmih so tudi med poslušalkami in poslušalci nekateri zapeli, še posebej pa so se pridružili praznični pesmici »Svetanoč«, ki so jo izvajalci zapeli v slovenskem in nemškem jeziku.

Prav poseben čar so prazničnemu predvečerju dodali še dijakinje in dijaki SŠGT Radenci (Aleks Kovač - bobni, Matej Gomboc - klaviature, Maša Gjerek - kitara, Blaž Kous - solo vokal ter vokalni trio: Melita Rubin, Katja Kovačič in Martina Kovačič), ki nastopajo kot glasbena skupina »Pearl Heart«. Zapeli so moderne pesmi v slovenščini in angleščini.

Za zaključek pa so vsi nastopajoči skupaj zapeli voščilo »Želimo Vam srečen Božič« v slovenskem in angleškem jeziku. Tega so bili gostje še najbolj veseli.


Več v Kultura in izobraževanje