Radenci: Ho-ho-ho ! Drsališčna božičkomanija

Drugi dobri mož decembra bi se tudi rad drsati naučil

Filip Matko Ficko, nedelja, 25. december 2016 ob 18:14
Tako radi se stiskamo k Božičku

Tako radi se stiskamo k Božičku

Kaj vse ne počno trije dobri možje decembra: Miklavž, Božiček in dedek Mraz ? Tako so v začetku meseca decembra kar vsi trije skupaj prišli na obisk v DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, kjer so celo zapeli na tamkajšnjih karaokah.

Ko je Miklavž razdelil darila, je po vrtcih in osnovnih šolah minuli teden njegovo delo z delitvijo daril prevzel dedek Mraz, a pojavljal se je tudi že Božiček. Drugi dobri mož decembra se je pojavljal na številnih prireditvah mnogih društev in organizacij, bil je na koncertu pevskih zborov v radenskem DOSOR-ju, njegov obisk pa je bil napovedan tudi za nedeljo, 25. decembra, na njegov godovni dan, na montažnem drsališču v Radencih.

To se je tudi zgodilo. Nekaj po 11. uri je iz smeri Zdravilišča Radenci do Zdravilnega vrelca, kjer je to zimo (od 10. decembra do 10. januarja) postavljeno montažno umetno drsališče, prišel »Ho-ho- ho rdeči možiček«, ki je v vsaki roki nosil košarici: v eni so bili piškoti, v drugi pa pomaranče. Tako je tokrat Božiček poskrbel za sladki in vitaminski dodatek mladim in manj mladim, ki so se  na praznični dopoldan zbrali pri ali na drsališču.

Božiček sicer ni imel drsalk na nogah, kar s čevlji je stopical po ledu in se priporočal, da bi ga naučili drsanja. Niso ga preobuli, nič ni drsal, a je obljubil, da se prihodnje leto spet oglasi in da bo tedaj že znal drsat. Drsališčna božičkomanija je bila tako kar hitro mimo, da otroci lahko pričakujejo še dedka Mraza, ki pa verjetno drsati zna.


Več v Družabno