Pri Ivanovem izviru uprizorili predstavo Božična noč

Gre za kvalitetni kulturno-verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo, odvija pa se v čudovitem naravnem okolju ob Ivanovem izviru

Prlekija-on.net, nedelja, 25. december 2016 ob 19:35
Božična noč pri Ivanovem izviru

Božična noč pri Ivanovem izviru

V organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, je na sveti večer, v soboto, 24. decembra, bila uprizorjena predstava Božična noč pri Ivanovem izviru, ki jo z namenom obogatitve prazničnih dni, uprizarjajo že 19 let, skupaj pa je predstava bila uprizorjena že preko 50 krat. Gre za kvalitetni kulturno-verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo, odvija pa se v čudovitem naravnem okolju ob Ivanovem izviru. Predstava poteka v okviru projekta Božične Prlekije.

Poleg igralsko-govornega dela je vključeno veliko odličnega petja, tako celotnega cerkvenega pevskega zbora razkriške župnije kot tudi vseh glavnih igralcev: Jožefa, Marije in drugih, ki del svojih vlog odpojejo. V šestih slikah se predstavijo prizori: Angel Gabriel obišče Marijo, Marija obišče sorodnico Elizabeto, Potovanje Jožefa in Marije v Betlehem, Iskanje prenočišča, Namestitev v štalici ter Rojstvo in prihod Svetih treh kraljev. 60-minutna predstava poteka zelo dinamično.

Ob koncu predstave je domači razkriški župnik msgr. Franc Režonja blagoslovil jaslice in vse zbrane na predstavi ob Ivanovem izviru. Takoj po predstavi je potekala polnočnica v bližnji romarski cerkvi Svetega Janeza Nepomuka. Predstava bo uprizorjena še v soboto, 7.1.2017, ob 18. uri.

Za ogled predstave ne zaračunavajo vstopnine, veseli pa bodo prostovoljnega prispevka za pokrivanje stroškov.

Foto in video: Sara Vinkovič


Več v Kultura in izobraževanje