Zbori, orkestri in skupine za praznično vzdušje

Božično-novoletni koncert GŠ GR znova napolnil dvorano

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. december 2016 ob 10:51
Božično-novoletni koncert GŠ Gornja Radgona

Božično-novoletni koncert GŠ Gornja Radgona

Vedno, ko v Gornji Radgoni kakšen glasbeni, baletni ali podoben dogodek pripravljajo zaposleni in učenci Glasbene šole (GŠ GR) Gornja Radgona, je to prava priložnost za uživanje vseh ljubiteljev glasbe in kulture sploh. In tako je bilo tudi ob izteku leta 2016, ko so pevski zbori, orkestri in skupine, ki delujejo v okviru GŠ GR, na svojem tradicionalnem božično – novoletnem koncertu, poskrbeli za pravo praznično vzdušje. V avli radgonske osnovne šole, kjer se je trlo obiskovalcev in poslušalcev, je zraven mešanega in otroškega pevskega zbora sodeloval tudi baletni vrtec, s prazničnimi skladbami pa so se predstavili godalni, harmonikarski, kitarski ter pihalni orkester. Zraven so seveda bile tudi solistke, vse skupaj kar se je odvijalo, pa je še enkrat znova navdušilo množice prisotnih ljubiteljev glasbenega ustvarjanja.

Na letošnjem koncertu, ki ga je povezoval Andrej Tibaut, profesor na omenjeni GŠ GR, so uvedli še posebno novost, ki je dodatno popestrila celotno prireditev. Ni namreč bilo veliko govorjenja voditelja, pa tudi ravnatelj, mag. Tomaž Polak, ni imel pozdravnega nagovora, temveč je govorila zgolj glasba, zlasti muziciranje skupnega orkestra, ki je ves čas koncerta bil na odru. "Pravih božičnih daril ne najdemo pod smrečico, ne da se jih kupiti v prepolnih in izropanih trgovinah; prava darila so tista, ki prihajajo iz srca… kaj pravzaprav pa to sploh je? Čas... Vzemite si ga za svoje najdražje, kajti ponuditi čas, je dati del sebe... Veliko lepega – iskrivih drobnih daril: lepih misli ter dobre glasbe boste nocoj deležni, zato uživajte v tem ta trenutek, ki pa naj ne ostane le to, ampak dovolite, da se vas dotakne, da bodo prazniki lepši, bolj čarobni…", je bilo vse kar je na začetku čudovitega koncerta povedal Andrej Tibaut, ki je še ob koncu, skupaj z malo bozičko pozdravil vse prisotne in jim zaželel vse dobro v letu 2017.

Ostalo je govorila prijetne glasba, predvsem božična in duhovna, kajti glasba je pač univerzalna govorica, ki prija tako v prazničnih kot malo manj prazničnih dneh in hitro mine. Tako je hitro kot majhni škratki minil čas, ki smo ga preživeli ob še enem odličnem kulturnem dogodku GŠ GR, v katerem smo bili priča štiriindvajsetim glasbenim in baletnim točkam. Štirikrat so s svojimi koreografijami nastopile mlade baletke, vmes pa solistke pevskega oddelka, OPZ (Somebody's koncking at Your Door, Until we meet again), MePZ (Carol of the Bells, White Christmas, Angeli na naših poljih), Kitarski orkester (Trois Gymnopedle, Poskočnica, Samba Lele), Godalni orkester (Singin' in the Rain, Jingle Bells), Harmonikarski orkester (Amazing Grace, Fairy Tale, Forest Gump), Pihalni orkester (Let it go, Jubile overture), Skupni orkester (I have a dream, Thank you for the music, We wish you a Merry Christmas).


Več v Kultura in izobraževanje