Praznično vzdušje na OŠ Mala Nedelja

V sklopu kulturnega dne so učenci skupaj z učitelji mentorji pripravili bogat in raznovrsten program

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. december 2016 ob 12:05
Petek, 23. decembra 2016, je bil na OŠ Mala Nedelja praznično obarvan. V sklopu kulturnega dne so učenci skupaj z učitelji mentorji pripravili bogat in raznovrsten program. Prireditve se je udeležilo tudi precej staršev. Da je vse potekalo, kot je treba, sta poskrbela Nejc Cimerman, učenec 9. razreda, in njegov oče, ki sta poskrbela za zvok in svetlobne učinke.

Prireditev se je pričela s himno, nato pa sta povezovalki programa Neja Horvatič in Kristina Genc spregovorili nekaj besed o dnevu samostojnosti in enotnosti. Mladinski pevski zbor je prisotne navdušil s pesmijo Moja dežela, Katarina Rojht pa je ob spremljavi sošolcev in sošolk zapela pesem Za Slovenijo živim. Preostanek prireditve je potekal v božičnem vzdušju. MPZ je zapel še Na božično noč, Neja Horvatič pa ob njihovi spremljavi še pesem Hallelujah. Otroški pevski zbor pa je zapel pesmi Snežinke in Šaljiva voščilnica, šaljivo pa je nadaljevala skupina fantov z Jelenčkom Rudolfom.

Predstavili so se tudi kitaristi, Tilen Voršič, Melita Novak in Lea Vrzel. Slednja se je predstavila z avtorsko pesmijo Iskrica in jo tudi prečudovito zapela. Učenci 8. in 9. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet glasbeni projekt, so zaigrali skladbo Ko sveti vsi.

S plesnima točkama so se predstavile deklice 6. razreda in učenci ter učenke iz 7. razreda. Učenci, ki obiskujejo lutkovni krožek, so pod mentorstvom učiteljice Katje Obreht pripravili dve igrici, Dobri Snežak in Stonoga Berta, lutke pa so si izdelali kar sami.

Na koncu sta voditeljici vsem zaželeli čimbolj miren, prijeten in čaroben božič ter vse dobro v letu 2017, učence pa razveselili z novico, da je Božiček zanje pustil darila.

Bojana Marin


Več v Kultura in izobraževanje