Robert Krnjak zmagovalec 15. novoletnega turnirja ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu

15. novoletnega turnirja ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu za posameznike se je udeležilo 25 igralcev

Prlekija-on.net, torek, 27. december 2016 ob 15:45
15. novoletni turnir ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu

15. novoletni turnir ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu

15. novoletni turnir ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu za posameznike je potekal v ponedeljek, 26. decembra, v Športni dvorani ŠIC v Ljutomeru. Skupaj se ga je udeležilo kar 25 igralcev oz. igralk iz 6 različnih klubov. Največ predstavnikov je bilo iz NTK Spin Mala Nedelja (9), sledijo TVD Partizan Ljutomer (7), ŠD Cven (3), NTK Sobota (3), NTK Rošnja (2) in en predstavnik iz ekipe NTK Cirkovci.

Tekmovalce so razporedili v šest skupin. V petih skupinah so bili po štirje igralci, v eni pa pet. Nosilce skupin so določili na podlagi rezultatov iz lanskega turnirja, vse ostale pa so z žrebom naključno razporedili po skupinah. Najprej so igralci v skupinah igrali po sistemu vsak z vsakim, nato pa sta se najboljša dva iz vsake skupine uvrstila v finalno skupino, vsi ostali pa v tolažilno skupino. Od tu naprej je tekmovanje potekalo na izpadanje.

Videli smo kar nekaj lepih ter zanimivih obračunov in točk. Na koncu je prvo mesto v tolažilni skupini (oz. skupno 13. mesto) osvojil Drago Kozar iz NTK Spin Mala Nedelja. V finalni skupini, kjer so se igralci borili za medalje in prehodni pokal, sta se v finalu srečala oba igralca iz NTK Rošnja, Robert Krnjak in Damjan Samojlenko. Samojlenko je pred tem bil v polfinalu z rezultatom 3:0 v nizih boljši od Darka Fijavža, igralca TVD Partizan Ljutomer. Krnjak pa je imel nekaj več dela v polfinalu, ko je s 3:1 v nizih premagal Damirja Fotivca iz NTK Spin Mala Nedelja. Tako sta se za končno tretjo mesto in medaljo pomerila Fotivec in Fijavž. Po napeti tekmi in kar nekaj lepih in dolgih točkah je na koncu z rezultatom 3:1 v nizih slavil Fotivec.

V velikem finalu pa smo lahko opazovali lepo, dinamično igro z ogromno občutka za žogico, med Krnjakom in Samojlenkom. Vsega pa je bilo konec že po treh, sicer zelo izenačenih, nizih. Prvo zmago na novoletnih turnirjih v Ljutomeru si je tako prisluženo priigral Robert Krnjak iz NTK Rošnja, kateri je prejel tudi prehodni pokal, ki pa preide v igralčevo last komaj, ko ga osvoji trikrat.

Tako so izpeljali že 15. novoletni turnir, ki vsako leto poteka na "Štefanovo" - 26. december. Kljub tekmovalnemu naboju in duhu ter želji po čim boljših uvrstitvah pa so vsi lahko uživali v igranju in gledanju tega športa z žogico, predvsem pa je bilo pomembno prijateljsko druženje ob in za mizah.

Končni vrstni red

Foto: Sara Vinkovič


Več v Šport