Radenci: Ob Dnevu samostojnosti in enotnosti

Slavnostni govornik domači generalmajor SV Alan Geder

Filip Matko Ficko, sreda, 28. december 2016 ob 11:04
Zahvala in čestitke župana Janeza Rihtariča

Zahvala in čestitke župana Janeza Rihtariča

V Kongresni dvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci je na praznični dan, 26. decembra zvečer, potekala slovesna prireditev Občine Radenci ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. Po slovesnem prihodu praporščakov je priložnost slavnostnega nagovora bila dana domačinu, generalmajorju Slovenske vojske Alanu Gederju. Imenovani je bil tega vesel, tako je zatrdil v svojem uvodu, nato pa je vse v Kongresni dvorani opomnil na pomen državnega praznika, ki opominja na 95-odstotno odločitev za samostojnost države Slovenije pred četrt stoletja, še bolj pa na enotnost, ki pa v sedanjem času vse bolj plahni.

V kulturnem programu, ki ga je povezoval Dejan Raj, so nastopili številni glasbeniki, tudi iz domačih logov. Najprej je na orglice zaigral Valter Klemenčič, ki ga je na klavirju spremljal Jure Vočanec. Njima je sledil trio s kitaro, kontrabasom in orglicami (Staš Sukič, Marko Horvat in Valter Klemenčič), a po triu je »ogrel« občinstvo s solo nastopom ob klavirju Jure Vočanec. Še bolj pa je občinstvo bilo zadovoljno ob nastopu akademsko izobraženih glasbenikov, ki so se povezali v Sway kvintet (ob klavirju Tamara Pouh, s harmoniko Dominik Cvitanič, ob kontrabasu Marko Horvat, z violino Sausert Hussein in z violončelom Zsofi Klacsmann).

Ob zaključku je o letošnjih aktivnostih Občine Radenci govoril še župan Janez Rihtarič, ki se je zahvalil govorniku ter vsem nastopajočim, zbranim v Kongresni dvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci pa zaželel vso srečo v letu 2017.


Več v Kultura in izobraževanje