Grozljivo pripovedovanje 26-letnika, ki naj bi s petardami mučil živali

V posnetku se osebi med drugim pogovarjata o tem, kako se bosta s pirotehniko izživljala nad psi in mačkami

Prlekija-on.net, sreda, 28. december 2016 ob 17:3532
Del pogovora

Del pogovora

Na Facebooku se je te dni pojavilo več posnetkov in zajemov slik pogovora med domnevnim mučiteljem živali s pirotehničnimi izdelki. Oseba, ki je posnela video, bi se naj na podlagi objav na socialnih omrežjih približala domnevnemu mučitelju živali, da bi na ta način dobila in posnela njegove izjave. V posnetku se osebi med drugim pogovarjata o tem, kako se bosta s pirotehniko izživljala nad psi in mačkami. Izmenjala sta si tudi več sporočil na Facebooku, kar lahko vidite na spodnjih slikah.

Po izjavah s posnetka, bi se naj domnevni, 26-letni mučitelj živali v preteklosti že izživljal nad živalmi, saj se s posnetkov lahko razbere, da je "psu gobec raztrgalo". V posnetku tudi napoveduje, da bo ob koncu leta izvršil še več podobnih grozovitih dejanj. Fant sicer v posnetku navaja, da je iz Murskih Petrovcev, a nima prekmurskega naglasa, tako da verjetno izhaja iz desnega brega Mure. Po podatkih, ki so javno dostopni, naj bi bil iz Murščaka pri Radencih.

Domnevni 26-letnik D.H. na svojem Facebook profilu tudi o tem odkrito piše ter objavlja fotografije pirotehnike, ki jo ima v lasti in je po zakonu v naši državi prepovedana.

Policija z zadevo seznanjena
Policijski upravi Murska Sobota je zadeva že znana in v zvezi s tem zbirajo obvestila, ni pa jim znan noben tak dogodek iz preteklosti na območju Pomurja, kot jih fant opisuje v videu, kateremu lahko prisluhnete spodaj. Po podatkih policije naj v Murskih Petrovcih ne bi živel nihče s takim priimkom, s katerim se predstavlja fant, tako da je ime in kraj verjetno izmišljeno.

Kazenski zakonik sicer za kruto ravnanje z živalmi v Sloveniji predvideva denarne, za hujše oblike mučenja živali pa tudi zaporno kazen.


Več v Črna kronika