Luka Skuhala zmagal v svoji kategoriji na mednarodnem šahovskem turnirju

Mednarodni šahovski turnir je potekal v okviru akademije nekdanjega svetovnega prvaka Garija Kasparova, s katerim so se šahisti tudi srečali

Prlekija-on.net, četrtek, 29. december 2016 ob 10:16
Luka v družbi Garija Kasparova

Luka v družbi Garija Kasparova

V torek, 27. decembra, je v Zagrebu potekal mednarodni šahovski turnir v okviru akademije nekdanjega svetovnega prvaka Garija Kasparova. Tekmovalo je več kot sto šahistov iz Avstrije, Slovenije in Hrvaške, ki so bili razdeljeni v več starostnih skupin.

V starostni skupini do 19 let je zmagal Ljutomerčan Luka Skuhala. Sicer pa so bili slovenski šahisti zelo uspešni in pokazali, da se tudi v Sloveniji dobro dela z mladimi šahisti. Da treniraš v programu svetovnega prvaka pa je posebna čast in ugodnost. Seveda pa je vse povezano tudi s finančnimi sredstvi in zainteresiranostjo zveze oziroma države, da svojim talentom omogoči delo z najboljšimi trenerji na svetu.

Vsak tak turnir je pokazatelj tako trenerjem kot igralcem kam sodijo s svojo kvaliteto in kaj morajo v svoji igri še izboljšati, seveda pa je bilo višek turnirja tudi fotografiranje z nekdanjim svetovnim prvakom in srečanje z njim.


Več v Šport