Z igro Bingo zaključili koledarsko leto 2016

Pri Fortuni (Sreči) prašiček, kava in odpirač za srečo

Filip Matko Ficko, četrtek, 29. december 2016 ob 15:15
Skupina Fortuna ob igri Bingo

Skupina Fortuna ob igri Bingo

Članice in člani prijateljske skupine Fortuna (v okviru Zveze društev za socialno gerontologijo so to skupine starih sljudi za samopomoč), ki v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, deluje kot ena izmed sedmih tovrstnih skupin, so se na svojem zadnjem srečanju v letošnjem letu, bilo je to ob sredah, lotili igranja igre Bingo. Gre za igro, ki je podobna tomboli, a se zaključi že s številko 75.

Pred igro so se najprej pogovarjali o sreči, kajti skupina nosi ime Fortuna (Sreča), pripravljene pa so bile tudi tri nagrade. Ena izmed njih je bila prašiček, ki so ga v pogovoru omenili,kot enega izmed prinašalcev sreče, a so našteli še druge simbole sreče: podkev, deteljica, pikapolonica, dimnikar...

Po dvajsetih minutah igre v DOSOR-jevi kavarnici Traminček, ki jo je vodila voditeljica skupine Marija (ona je tudi prinesla Bingo s seboj na skupino), je vseh 24 številk na Bingo kartici imel prekritih Aleksander. Izmed treh dobitkov si je izbral odpirač, tako je prašiček pripadel Nadi, ki je bila druga zmagovalka in je ves čas navijala zanj in zase, a Marica se je kot tretja zmagovalka lahko razveselila kave.

Sledila so voščila pred koncem koledarskega leta 2016, kajti prihodnje srečanje skupine Fortuna bo v sredo, 4. januarja 2017 !


Več v Kultura in izobraževanje