Duo Metuljček zapel vsem za praznični dan

Zadnje rojstnodnevno praznovanje letos v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 29. december 2016 ob 15:45
Zbrani v veliki restavraciji DOSOR-ja

Zbrani v veliki restavraciji DOSOR-ja

V veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v četrtek, 29. decembra dopoldne,potekalo še letošnje zadnje praznovanje rojstnih dni stanovalk in stanovalcev tega zavoda. Gospodinja Stanka Fras je k sodelovanju v zabavnem programu uspela privabiti Duo Metuljček iz okolice Ormoža.

Že kar trinajst let skupaj igrata harmonikar Frančišek Zlatnik iz Frankovec v zahodnem delu Središkega polja ter Mirko Bauman s Huma na skrajnem južnem obronku Ormoških goric, ki igra na kitaro in klarinet, oba sta pa tudi vokalista oziroma pevca. Pojeta in igrata za staro in mlado, v glavnem narodno zabavne pesmi oziroma melodije, da sta vabljena na številne družabne prireditve, kajti med svojimi nastopi pripovedujeta tudi šale.

Vsega tega so bili deležni in veseli decembrski jubilantke in jubilanti, kakor tudi vsi ostali zbrani v veliki restavraciji DOSOR-ja. Ob številnih pesmih so tudi sami zapeli, nekateri pa tudi zaplesali. Za še lepše počutje pa so poskrbeli v DOSOR-jevi kuhinji, kjer je slaščičarka Jolanda pripravila za vse odlično torto.


Več v Družabno