Veseli december v bivalni enoti Doma starejših občanov Ljutomer

Del prazničnega vzdušja so želeli pričarati tudi stanovalcem Bivalne enote Doma starejših občanov Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 30. december 2016 ob 08:493
Veseli december v BE DSO Ljutomer

Veseli december v BE DSO Ljutomer

December je najlepši mesec v letu… Poln pričakovanj, veselja, radosti, tudi obdarovanj… Del prazničnega vzdušja smo želeli pričarati tudi stanovalcem Bivalne enote Doma starejših občanov Ljutomer. Tako smo poleg vsakodnevnih aktivnosti poskrbeli še za vrsto dogodkov, s katerimi smo stanovalcem popestrili vsakdanjik.

Že v začetku meseca so stanovalci ob pomoči spretnih prstkov otrok iz vrtca Stročja vas izdelovali različne izdelke, ki krasijo poličke v obeh skupinah naše enote. Nastale so lepe risbice, voščilnice in precejšnje število raznobarvnih snežakov, ki so dobili posebno mesto v naši hiši.

Stanovalke so zavihale rokave in ob pomoči zaposlenih z veseljem pomagale pri peki medenjakov, rezanju sadja za božični kruh in peki le tega.

Zelo smo ponosni na peko potice, pri čemer se je našemu vabilu prijazno odzvala svojka enega izmed stanovalcem. Popoldan je minil ob omamnih dišavah in veselem vzdušju. Stanovalci so opazovali, pomagali s predlogi, izkušnjami, zaposleni pa smo vneto zapisovali majhne skrivnosti in »trike« za nastanek najboljše in najmehkejše potice.

Tik pred Božičem smo bili veseli nastopa Moškega kvarteta od svetega Tomaža, katerega pevci so s čutno odpetimi melodijami božičnih pesmi pobožali ušesa naših stanovalcev. Po nastopu pevcev smo stanovalce in nekatere svojce odpeljali na ogled božične vasi v Banovce. Večer je bil precej hladen, ura pa pozna, zato smo bili vsi še kako veseli pogostitve, ki jo je za nas pripravil g. Šalamun. Ob toplem čaju, medenjakih in različnih vrstah medu smo se pogreli in okrepčali.

Božiča brez polnočnice pač ni…  Kot pretekla leta, je bila tudi letos polnočnica v Bivalni enoti DSO Ljutomer pozno popoldan, zato, da so se je lahko udeležili vsi stanovalci. Prisotnih je bilo tudi nekaj svojcev, vaščanov in sodelavcev.

Ob zaključku leta smo včeraj pripravili tako imenovano »jelkovanje«, na katerem sta  za glasbo poskrbela sodelavca s kitaro in harmoniko, pri petju pa so pomagali stanovalci. Veselo druženje je popestril prihod Božička, ki je vsakega stanovalca pozdravil in vsakemu posebej izročil darilo.

Enega hladnega popoldneva pa nas je razveselil tudi sin od naše stanovalke ter nam zaigral kar nekaj lepih pesmi na klaviaturah.

Leto se počasi, a vztrajno izteka… Zdaj je bolj kot kadarkoli čas za izrekanje iskrenih voščil, dobrih želja, tudi zahval… Vsem stanovalcem in svojcem, sodelavcem in obiskovalcem se zahvaljujemo za sodelovanje. V prihajajočem letu vam želimo predvsem trdnega zdravja, dobrega počutja, iskrenih nasmehov, toplih objemov…. Naj bo novo leto takšno, kot si sami želite. Naj bo lepo….najlepše!

Srečno 2017!
Vodja Bivalne enote DSO Ljutomer s sodelavci


Več v Družabno