Požar popolnoma uničil ves inventar, ostrešje in pohištvo v hiši

Zagorelo je v leseni vrtni uti ob starejši počitniški hiši, požar pa se je razširil še na hišo

Prlekija-on.net, nedelja, 1. januar 2017 ob 11:295
Požar so pogasili gasilci PGD Koračice, Pršetinci in Trnovci

Požar so pogasili gasilci PGD Koračice, Pršetinci in Trnovci

V nedeljo, 1. januarja, je okoli 4.20, v naselju Koračice, v občini Sveti Tomaž, zagorelo v leseni vrtni uti ob starejši počitniški hiši. Požar se je razširil na hišo in popolnoma uničil ves inventar, ostrešje in pohištvo. Gasilci PGD Koračice, Pršetinci in Trnovci so ogenj na površini približno 90 kvadratnih metrov pogasili. Višino gmotne škode in vzrok požara policija še preiskuje.

Ob 00.10 je zagorelo tudi v naselju Lahonci, v občini Ormož. Tam je zaradi uporabe pirotehniških izdelkov zagorela trava. Gasilci PGD Ivanjkovci in Hardek so požar na površini okoli enega kvadratnega metra pogasili.

Ob 0.39 pa so v naselju Bakovci, MO Murska Sobota, zagorele ciprese. Požar, ki je tudi delno poškodoval vodnike na transformatorju, so pogasili gasilci PGD Bakovci in Murska Sobota. Policisti so pri tem ugotovili, da je moški v Bakovcih pri izstreljevanju raket z eno od njih zadel živo mejo, ki se je vnela, ogenj pa se je razširil tudi na bližnji transformator. Nastala je manjša materialna škoda, zoper osumljenca pa bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti.


Več v Črna kronika