Ljutomerski košarkarji U13 so na mednarodnem turnirju osvojili odlično tretje mesto

Ljutomerski košarkarji so v kategoriji U13 v konkurenci 17 ekip eno za drugim premagovali italijanske ekipe in osvojili presenetljivo odlično 3. mesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. januar 2017 ob 10:073
Ljutomerski košarkarji U13

Ljutomerski košarkarji U13

Košarkarski klub Ljutomer se je pred iztekajočim letom 2016 odločil, da svoje mlade košarkarje odpelje na 13. mednarodni božični turnir v Poreč. Na turnirju, ki je potekal 4 dni od jutra do večera v 4 različnih telovadnicah, je nastopilo 120 moških in ženskih ekip različnih starostnih kategorij iz držav Hrvaške, Slovenije, Italije, Makedonije in Francije.

Ljutomerski košarkarji so v kategoriji U13, v kateri so nastopali: Rok Hošpel, Jan Kovačič, Jean Gal Vajs, Krištof Bohanec, Luka Filipič, Žan Borko, Luka Franov Rakuša, Maj Slavič, Aneja Stojko in Martin Kralj, v konkurenci 17 ekip eno za drugim premagovali italijanske ekipe in osvojili presenetljivo odlično 3. mesto. Košarkarji kategorije U19, v kateri so nastopali: Tomaž Sagaj, Jaka Godec, Rok Gošnjak, Jure Rudolf, Kobe Samake Krajnc, Patrik Topolnik in Alja Šmauc, pa so v konkurenci 19. ekip zasedli 8. mesto. Slednjo ekipo so v izločilnih bojih ohromile bolezni in manjše poškodbe, ki so bile posledica bojevite igre.

Trener Tomaž Črnjavič je motiviral in snoval tehnično taktične zamisli igralcev, kondicijski trener Jan Filipič je skrbel za sanacijo poškodb igralcev, 20 staršev, preglasili so tudi marsikatero številčnejšo navijaško skupino na tribuni, pa so ustvarili neverjetno vzdušje in v težkih trenutkih dvignili samozavest igralcev. Turnir je igralcem prinesel dodatno izkušnjo in dvig motivacije na račun odličnih uspehov, ki bosta še kako prav prišla v nadaljevalnih tekmah v domačih državnih prvenstvih in ligah.

Vsi rezultati v priponki.

Foto in video: KK Ljutomer



Več v Šport