Magi prvi na Silvestrskem teku

Varaždin gostil zanimivo tekmovanje, ko so se tekači podali na tek točno ob prehodu iz enega v drugo leto

Prlekija-on.net, torek, 3. januar 2017 ob 07:581
Magi v Varaždinu

Magi v Varaždinu

V zagorski prestolnici Varaždinu je potekal že 39. silvestrski tek po ulicah mesta na 6.400 metrov (2 kroga po 3.200 m) s startom točno ob 24.00 uri, ko smo mnogi drugi nazdravljali novemu letu. Organizatorji iz AK Sloboda Varaždin zatrjujejo, da je to edini tek na zemeljski obli s startom točno ob prehodu iz enega v drugo leto. V dokaj hladnem vremenu, bilo je - 8 stopinj Celzija, je teklo več kot 320 tekačev iz 10 držav, zmagal je Kenijec Maiyo Kimaiyo, pri ženskah, ki so tekle samo en krog 3.200 metrov pa je zmagala srbska olimpijka, Olivera Jevtić.

Med uspešnimi udeleženci je bil tudi Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci, ki je osvojil 1. mesto v kategoriji nad 60 let med 25 tekači in absolutno 34. mesto med vsemi nastopajočimi. "Ta tek, ki sem se ga letos udeležil že petič po vrsti, mi je takoj na začetku leta služil kot priprava na zimska dvoranska tekmovanja v atletiki. Med temi bo najpomembnejše Svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki za veterane, ki bo meseca marca letos v Daeguju v Južni Koreji." nam je povedal Magi.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport