Obisk kolednikov in novoletni ples

V DOSOR-ju nadvse veselo »zakoračili« v novo leto 2017

Filip Matko Ficko, torek, 3. januar 2017 ob 08:05
Novoletni ples v DOSOR-ju

Novoletni ples v DOSOR-ju

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se 2. januarja popoldne oglasili letošnji prvi koledniki. Bila je to koledniška skupina iz Turjancev, ki sodi v Župnijo Radenci, prišla pa je voščit vse dobro v tem koledarskem letu. Zbrani v veliki DOSOR-jevi restavraciji so skupaj s koledniki molili, le-ti so vsakemu posebej voščili ter se poslovili z najlepšimi željami.

Ena od teh želja, veselo druženje, pa je sledila takoj po odhodu kolednikov. Vabilu diplomirane medicinske sestre Suzane Divjak se je odzval dijak prvega letnika Biotehniške srednje šole v Mariboru David Ješovnik iz Gornjih Ivanjec, ki si srčno želi biti veterinarski tehnik. Toda njegova spremljevalka, frajtonerica, nima veliko povezave z njegovim bodočim poklicem. Kajti že šesto leto David »trenira« igranje diatonične harmonike pod vodstvom Jerneja Merčnika iz glasbene skupine Klapovühi.

Mladi harmonikaš je skrbel za veselo razpoloženje na tradicionalnem novoletnem plesu stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, ki je potekal dobre tri ure. Posebej je zaigral, mnogi pa so zapeli stanovalki Veroniki, ki je dan prej praznovala rojstni dan. Vmesni odmor so plesalke in plesalci, kot tudi drugi udeleženci novoletnega druženja, izkoristili za sladkanje z rogljički in sadnim kruhom ter sadnim čajem, kar vse so pripravili zanje v DOSOR-jevi kuhinji. Lahko bi rekli, kar naporno za generacijo v tretjem ali četrtem starostnem obdobju.


Več v Družabno